Het eerste golfnieuws

Singapore Masters: eerste dag, weer geen Derksen

ImageHij vliegt de hele wereld over naar toernooien als reserve en moet keer op keer accepteren dat hij niet mag starten. Voor Robert-Jan Derksen (foto) is het seizoen 2003 van de European Tour niet goed begonnen. Kon hij eerder niet starten in Zuid-Afrika, in het Singapore Masters was hij ook eerste reserve en ook daar gaat het toernooi aan hem voorbij.

Voor Derksen begint dus een hele vervelende periode waarbij hij veel geld moet uitgeven om iedere keer naar de plaats van bestemming te gaan en dan maar moet hopen dat hij mee kan spelen. Sinds hij zijn kaart voor de European Tour heeft behaald is zijn ranking nog steeds zo laag dat hij steeds meer in het risicogebied komt van wel starten of niet. Het zal dit jaar zeker een keer gebeuren dat hij kan spelen maar de vraag is wanneer.

Maarten Lafeber?s ranking is hoog genoeg en hij krijgt net zoals Muntz voor ieder toernooi wel een startbewijs. Hij speelde mee in het Singapore Masters en rondde zijn eerst ronde af in 70 slagen en staat daarmee voorlopig gedeeld 21e.

Eerste staat met 65 slagen de vrijwel onbekende Engelsman Benn Barham. Paul Broadhurst deelt met Jeev Milkha de 2e plaats met 66 slagen. Het toernooi is nog in volle gang, dus er volgt een update!