DP World Tour

Singapore Classic: goede opening van Wil Besseling waar Tom McKibbin leidt

De Nederlanders Wil Besseling en Darius van Driel zijn in Singapore gestart met 3-onder en level par. Besseling wist vooral op de eerste 9 holes van de Laguna National Golf Resort Club te scoren met 4 birdies en een bogey. Hole 10 tot en met 18 wist hij met een birdie en bogey zijn ronde te eindigen op 3-onder en daarmee deelt hij de 29e plek.

Van Driel hield zijn score op par na het maken van 4 birdies en 4 bogeys en deelt de 72e plaats. Hij zal op de tweede dag echt zijn score onder par moeten brengen wil hij de cut halen.

Tom McKibbin pakte met 1 slag voorsprong de leiding in het Singapore Classic. De Noord-Ier ziet op 1 slag afstand Matthieu Pavon, Sami Valimaki, Joakim Lagergren en Simon Forsstrom op de tweede plek staan.

De 20-jarige McKibbin (foto), komt van dezelfde Holywood Golf Club waar Rory McIlroy zijn carrière begon, hij maakte acht birdies voor een vlekkeloze ronde van 64 slagen.

James Morrison maakte een hole-in-one op de par-drie vierde en was vijf onder na zeven holes voordat hij uiteindelijk een twee-onder 70 plaatste. Ryan Fox herstelde van een quadruple-bogey op de par-vier 12e om met level-par 72 zijn ronde te eindigen.

De Duitser Marcel Siem speelde zijn 500ste DP World Tour wedstrijd en staat ook op par.

Een uitstekende prestatie was er ook voor de 18-jarige Chinese amateur golfer Ding Wenyi, hij wist in 66 slagen (-6) het toernooi te openen.