DP World Tour

Sergio Garcia bood aan om 700.000 aan boetes van de DP World Tour te betalen in een poging om de Ryder Cup van 2023 te halen

De Spanjaard informeerde of het betalen van zijn 700.000 boetes van de DP World Tour hem in staat zou stellen om deel te nemen aan de Ryder Cup van 2023.

Garcia weigerde vorig seizoen een boete van 100.000 aan de Tour te betalen nadat hij zijn kaart had ingeleverd en vertrokken was naar LIV Golf. Maar in een late poging om in het team van Luke Donald te komen, bood Garcia aan om dat bedrag en andere openstaande boetes van meer dan 700.000 te betalen, aldus The Telegraph.

Een bron bij de DP World Tour vertelde de krant ook dat Garcia, die de recordhouder is van Europa wat betreft Ryder Cup-punten, aanbood om deel te nemen aan evenementen dit seizoen om in aanmerking te komen.

De bron onthulde ook dat Ian Poulter en Lee Westwood, die op hetzelfde moment als Garcia hun lidmaatschap hadden opgezegd, hun boetes van 100.000 hadden betaald.

Garcia heeft de boetes nog niet terugbetaald, maar zelfs als de 43-jarige dat zou doen, zou hij nog steeds niet beschikbaar zijn voor selectie, omdat hij pas in december weer kan toetreden tot de tour.

Jon Rahm zei vorige week dat hij het besluit om zijn landgenoot uit Team Europa voor de Ryder Cup te sluiten “stom” vindt.

Garcia, net als alle andere spelers die de DP World Tour (voorheen bekend als de European Tour) verlieten voor LIV Golf, werd weggelaten uit het spelende team van captain Luke Donald.

Hij heeft de meeste overwinningen in de Ryder Cup-geschiedenis, werd vice-captain voor het Europese team en heeft 25 overwinningen, 13 nederlagen en zeven gelijke spelen in zijn carrière. Nick Faldo van Europa (23 overwinningen) en Arnold Palmer van de VS (22) staan ​​op de tweede en derde plaats op de all-time winstlijst.

“Ik denk dat het echt stom zou zijn van iemand om niet te vertrouwen op de ervaring van Sergio Garcia in de Ryder Cup,” zei Rahm. “Hij is de beste speler die Europa ooit heeft gehad, heeft de meeste punten gewonnen en heeft dat keer op keer laten zien.

“Als hij vice-captain zou kunnen zijn, zou ik absoluut op hem vertrouwen. Net zoals we dit komende Ryder Cup vertrouwen op Jose Maria Olazabal, toch.”