Het eerste golfnieuws

Senior Open: Alex Cejka verslaat Padraig Harrington in een spannende play-off en pakt zijn derde senior Major-overwinning!

Wat een episch gevecht op de groene velden van Royal Porthcawl Golf Club! Onder barre omstandigheden heeft Alex Cejka eindelijk zijn zege behaald en wel met een briljante twee-putt birdie op de par-vijf 18e hole. Harrington kon alleen maar toekijken terwijl het kampioenschap op het scherpst van de snede werd beslist.

Padraig Harrington

Cejka en Harrington eindigden allebei op vijf slagen boven par na vier ronden en wat leidde tot een zenuwslopende play-off. Maar het was Cejka die de hoofdprijs greep, naast zijn eerdere overwinningen in de Regions Tradition en het KitchenAid Senior PGA Championship in 2021.

Het podium werd aangevuld met de onverschrokken Vijay Singh, die een derde plaats behaalde en Michael Jonzon die vlak daarachter eindigde na een laatste ronde van 77 slagen. Philip Archer had het moeilijk in de laatste vier holes en eindigde op een gedeelde vijfde plaats na een acht-over-par 79.

De gerenommeerde US Senior Open-kampioen Bernhard Langer eindigde de week op een gedeelde zevende plaats met 10 slagen boven par. En laten we niet vergeten hoe voormalig PGA-kampioen Y.E. Yang als een feniks uit de as herrees en maar liefst 44 plaatsen op de ranglijst klom tijdens de laatste dag, met een fantastische laatste ronde van gelijk par (71).

Maar het was niet voor iedereen een dag vol triomf. 26 van de 70 spelers die de laatste dag haalden, slaagden er niet in om onder de 80 slagen te blijven, waaronder Paul Lawrie die een moeilijke ronde had met 10 slagen over par (81). En Colin Montgomerie had een buitengewoon moeilijke dag en moest uiteindelijk genoegen nemen met een indrukwekkende 17 slagen boven par (88).

Wat een spektakel was deze Senior Open! Het was een toernooi vol spanning, drama en geweldige prestaties. Alex Cejka toonde zijn klasse en behaalde een welverdiende overwinning, maar alle deelnemers hebben ons betoverd met hun golfvaardigheden en doorzettingsvermogen. We kunnen niet wachten om te zien wat de volgende Senior Major ons zal brengen!