Scott Hend pakt de leiding na dag 2 in het BMW International Open

Scott Hend is de nieuwe leider in Duitsland. De Australiër wist op de tweede dag met 67 slagen en 71 op de eerste dag zich met 6-onder voor het toernooi op de eerste plaats te komen. Hend heeft nu 1 slag voorsprong op de Zweed Henric Sturehed en de Chileen Nico Geyer. Hend had samen met de Zuid-Afrikaan de laagste ronde van de tweede ronde en tot nu toe van het toernooi.

Sebastien Gros, de leider na de eerste dag, viel met 72 slagen op vrijdag terug in het klassement en staat nu met 4-onder gedeeld 4e.

De Duitse toeschouwers hopen natuurlijk op een Duitser die het toernooi wint en Maximilian Keiffer en Martin Kaymer hebben met eveneens 4-onder en gedeeld 4e best nog een kast om het toernooi te winnen.

De cut kwam in Duitsland op +4 te liggen en dat betekende ook voor de Spanjaard Jose Maria Olazabal dat hij met 82 en 69 slagen en niet bij is. Olazabal had wat moeite met de golfbaan en liet dat op de tweede dag in zijn score ook merken. Met 5 dubbel bogeys, 1 bogey en 2 birdies en een eagle (op een par 4) eindigde hij toen zijn ronde.

In het toernooi helaas geen Nederlanders. Joost Luiten is nog steeds herstelde van zijn pols.