Reizen

Saadiyat Beach GC staat op het punt een hoofdrol te spelen in de UAE Challenge van de Challenge Tour

Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten – 25/04/2024 – Saadiyat Beach Golf Club in Abu Dhabi staat deze week op het punt om in de schijnwerpers te staan, aangezien de Challenge Tour terugkeert naar het eiland voor de 2024 UAE Challenge.

De Challenge Tour keert terug naar Saadiyat Beach Golf Club voor het tweede opeenvolgende jaar na een succesvolle inauguratie van het evenement in 2023. Het veld van 2024 zit boordevol grote namen en voormalige winnaars van de DP World Tour; drievoudig winnaar Chris Wood, vijfvoudig kampioen Alexander Levy en zevenvoudig winnaar Alvaro Quiros zullen deze week allemaal afslaan op Saadiyat Island. De Engelsman Garrick Porteous komt deze week in het veld na zijn tweede overwinning op de Challenge Tour in Abu Dhabi vorige week, en de huidige leider van de Road to Mallorca Rankings van de Challenge Tour, Rasmus Neergaard-Petersen, slaat ook af.

Maximilian Rottluff werd vorig jaar gekroond tot kampioen op Saadiyat Beach, met een totaal van 14 onder par om één slag voor te blijven op Ugo Coussaud. Rottluff verzekerde zich op stijlvolle wijze van zijn eerste overwinning op de Challenge Tour nadat hij op zaterdag een ronde van 63 had gespeeld en een reeks birdies had gepost op de back nine op zondag.

“We zijn verheugd om de UAE Challenge opnieuw te mogen organiseren in 2024, na het klinkende succes van het evenement vorig jaar,” aldus Daniel Richards, Golf Services Manager voor Viya Golf – exploitanten van Saadiyat Beach Golf Club. “Het is fantastisch om de Challenge Tour weer te mogen verwelkomen op onze club, en in de VAE. We kregen vorig jaar fantastische feedback over de conditie van de baan, en we zijn er klaar voor om deze week opnieuw een fantastische show neer te zetten.

“Het agronomieteam heeft de afgelopen maanden onvermoeibaar gewerkt om de baan voor te bereiden op dit spannende evenement. Het is veilig om te zeggen dat hun harde werk heeft geresulteerd in een prachtige conditie van de hele baan. Met de baan uitgerekt, zal het een zware test vormen voor de spelers en een verdiende winnaar opleveren op zondagmiddag.”

Met een toernooiprijs van $300.000 en 2.000 Road to Mallorca (R2M) punten, is de UAE Challenge een belangrijk evenement op de Challenge Tour-kalender voor 2024. Het evenement begon dit jaar met de eerste starttijd om 06:30 uur lokale tijd op donderdag en loopt tot en met zondag.

Saadiyat Beach Golf Club heeft in de afgelopen jaren beschermingsplannen geïmplementeerd die hebben geleid tot een toename van trekvogels en een groeiende populatie van meer dan 250 berggazellen. Deze initiatieven hebben Saadiyat Beach Golf Club ook geholpen om de eerste golfclub in het Midden-Oosten te worden die is bekroond met de felbegeerde internationale certificering als een Audubon Certified Cooperative Sanctuary. Het omliggende gebied is de thuisbasis van een aantal dieren zoals bultrugdolfijnen en karetschildpadden.

Om meer te lezen over Saadiyat Beach Golf Club, klik hier https://www.viyagolf.com/saadiyat/

Om meer te weten te komen over het evenement UAE Challenge, klik hier https://www.europeantour.com/challenge-tour/news/articles/detail/tournament-guide-uae-challenge-x7413/