Het eerste golfnieuws

Ryder Cup: Jon Rahm en Tyrrell Hatton bijten de spits af voor Europa in de foursomes

Rome, 29 september 2023 – Het is weer die tijd van het jaar waar golffans hun adem inhouden en zich voorbereiden op de Ryder Cup, een van de meest prestigieuze evenementen in de golfsport. Dit jaar wordt de strijd uitgevochten op de prachtige Marco Simone Golf Club in Rome, waar Team Europa zijn uiterste best zal doen om de trofee terug te winnen van Team USA.

Een opvallend nieuwsfeit van deze editie is dat Europa ervoor heeft gekozen om de competitie te beginnen met foursomes, in plaats van de gebruikelijke fourballs. Dit is de eerste keer in 30 jaar dat dit gebeurt en captain Luke Donald hoopt dat deze strategie Europa een vroege voorsprong zal opleveren.

De eerste tee-off op vrijdagochtend zal worden verzorgd door de Masters-kampioen Jon Rahm, die voor de derde opeenvolgende Ryder Cup Team Europa zal aanvoeren. Rahm, die in 2021 de topscorer was voor Europa, zal zijn krachten bundelen met Tyrrell Hatton. Ze zullen het opnemen tegen de Amerikaanse tandem Scottie Scheffler en Sam Burns, waarbij wereldranglijstaanvoerder Scheffler in uitstekende vorm verkeert.

Een andere opmerkelijke combinatie voor Team Europa zijn de nieuwe rekruten Ludvig Åberg en Viktor Hovland, die een Scandinavisch bondgenootschap zullen vormen tegen Brian Harman en Max Homa. Åberg, die pas deze zomer professional werd, zal zijn Ryder Cup-debuut maken en zijn talent en frisse benadering van het spel kunnen een aanzienlijk voordeel opleveren voor het Europese team.

Rory McIlroy, een van de meest gevierde namen in de golfsport, zal voor de zevende opeenvolgende keer deelnemen aan de Ryder Cup. Dit keer zal hij Tommy Fleetwood aan zijn zijde hebben en zij zullen worden geconfronteerd met de sterke Amerikaanse combinatie van Xander Schauffele en Patrick Cantlay.

Teamcaptain Luke Donald toonde zijn vertrouwen in zijn team en benadrukte de voorbereiding en vastberadenheid van de spelers. Hij gelooft dat Europa klaar is om de strijd aan te gaan met de sterke Amerikaanse zijde, die enkele opmerkelijke successen heeft behaald in recente edities van de Ryder Cup.

Aan de andere kant is Team USA captain Zach Johnson vol vertrouwen in zijn team van acht spelers. Hij benadrukte de ervaring en chemie van zijn spelers en is van plan om meteen van start te gaan met de veelbelovende combinatie van Scottie Scheffler en Sam Burns.

De Ryder Cup-belangstelling is wereldwijd, en golfliefhebbers kijken reikhalzend uit naar de actie die de komende dagen zal plaatsvinden. De fourballs wedstrijden beginnen later op de dag, en het belooft een weekend vol spannende en intense golfwedstrijden te worden. De spanning stijgt, en de fans kunnen niet wachten om te zien welk team zich dit jaar tot kampioen zal kronen.

Het Ryder Cup-schema voor vrijdag is als volgt:

Foursomes:

Jon Rahm en Tyrrell Hatton vs. Scottie Scheffler en Sam Burns
Viktor Hovland en Ludvig Åberg vs. Brian Harman en Max Homa
Shane Lowry en Sepp Straka vs. Rickie Fowler en Collin Morikawa
Rory McIlroy en Tommy Fleetwood vs. Xander Schauffele en Patrick Cantlay

Het belooft een episch weekend vol golfactie te worden en we kijken uit naar de prestaties van de beste golfers ter wereld op de Ryder Cup 2023.

Ryder Cup: Novak Djokovic en Gareth Bale schitteren terwijl Team Monty de Ryder Cup celebrity all-star wedstrijd in Rome wint

Luke Donald verandert de Ryder Cup strategie van Europa