Het eerste golfnieuws

Ryder Cup aanvoerder Sam Torrance verliest kaart European Tour

ImageMet de 180ste plaats op de Order of Merit heeft de Europese Ryder Cup aanvoerder Sam Torrance zich niet weten te plaatsen voor de European tour van 2002. Verwoede pogingen van Torrance om te excelleren op het Madrid Open leverden niets op. De aanvoerder van het Europese Ryder Cup team is volgend jaar afhankelijk van uitnodigingen en zal het jaar daarna zijn opwachting maken op de senior tour. De Schot had afgelopen weekend nog kunnen deelnemen aan het toernooi in Itali?, maar geeft toe dat hij er geen zin meer in had. ?Na 30 jaar op de Tour gespeeld te hebben, ben ik mijn kaart kwijtgeraakt. Ik ben er ziek van. Toen het me niet lukte om de cut te halen in Madrid, viel voor mij het gordijn.? Torrance speelt over twee weken in de Warburg Cup op Kiawah Island. In dit evenement spelen 12 herenteams uit Amerika en de rest van de wereld tegen elkaar; alle spelers zijn 40 jaar of ouder.