DP World TourPGA Tour

Ryder Cup 2018 – Francesco Molinari pakt het winnende punt, Europa wint!

Het Europese team heeft de Ryder Cup weer teruggewonnen. Ze hadden aan 4.5 punten genoeg op zondag maar het werd uiteindelijk 17.5 tegen 10.5 voor Europa! De winnende putt was voor de Italiaan Francesco Molinari. In zijn wedstrijd tegen de linkshandige Phil Mickelson werd het 4 &2 en toen was de cup in Europese handen.

Op zondag werd traditoneel de single matchplay gespeeld. De eerste die daarvoor in de baan ging, was Rory McIlroy maar hij delfde het onderspit tegen Justin Thomas met 1-down. Toen kwam Paul Casey op de golfbaan van Le Golf National bij Parijs. Hij wist in zijn partij tegen Brook Koepka het eerste halve punt binnen te slepen met een partij die gedeeld werd. Justin Rose verloor daarna van Webb Simpson met 3&2. Jon Rahm pakte een overwinning tegen Tiger Woods met 2&1 maar Tommy Fleetwood had het erg zwaar tegen een veel betere spelende Tony Finau en dat werd 6&4 voor de laatste.

Ian Poulter die het team tot grote hoogte wist te brengen, pakte een overwinning en een belangrijk punt tegen Dustin Johnson die hij versloeg met 2-up. Thorbjorn Olesen had een makkelijke partij tegen Jordan Spieth die hij won met 5&4. Sergio Garcia pakte ook een winstpunt met zijn overwinning tegen Rickie Fowler met 2&1 en toen was het Francesco Molinari die dus met zijn overwinning tegen Mickelson de cup weer naar Europa bracht. Het was Mickelson die zijn afslag op de par 3 in het water zag verdwijnen en die van Molinari op de green zag liggen die hem direct de hand schudde en hem feliciteerde! Molinari liep daarna naar het publiek die hem bijna plat walste met felicitaties.

Er waren echter nog wat partijen in de baan zoals die van Tyrrell Hatton tegen Patrick Reed waarvan de laatste met 3&2 te sterk was. Henrik Stenson maakte vervolgens korte meppen met Bubba Watson die met 5&4 verslagen werd en Alex Noren wist in de laatste partij tegen Brysin DeChambeau met 1-up te winnen en kon zich toen in het feestgedruis mengen.