Ryan Lumsden wint het Alpen de Las Castillas en Vince van Veen gedeeld 14e

9 juli 2021 – Albacete, Spanje. De Schot Ryan Lumsden heeft zijn tweede overwinning van het seizoen in het Alps de Las Castillas behaald en staat nu 3e in de Alps Tour Ranking. Vince van Veen die het toernooi als leider startte zakte na de tweede en derde ronde terug naar de gedeelde 14e plaats en eindigde uiteindelijk met 7-onder op 7 slagen afstand van de winnaar. Lars Keunen, die ook de cut wist te halen, eindigde na drie ronden op par en op de gedeelde 43e plaats.

Lumsden arriveerde in Albacete met één doel: winnen en de ranglijst beklimmen om dichter bij een Challenge Tour-promotie te komen. En dat is hem gelukt, al heeft de Cantabrische Manuel Elvira het hem op geen enkel moment gemakkelijk gemaakt. Op een gegeven moment leek het erop dat de Schot de geschiedenis van de Alps de las Castillas van vorig jaar zou herhalen toen hij als tweede eindigde, maar de ervaring die hij afgelopen mei opdeed tijdens de PGA Tour’s AT&T Byron Nelson, waar hij samen met de beste golfers ter wereld speelde, gaf hem de sleutel tot de overwinning die hij vandaag heeft behaald.

In Las Pinaíllas tekende de 24-jarige Lumsden voor vier birdies en een bogey voor een 69 (-3) en in totaal 14 onder par. “Het was een geweldig toernooi en drie totaal verschillende speeldagen. De eerste dag speelde ik goed, maar, zoals mij dit jaar is overkomen, werd het niet geëvenaard door de cijfers op de scorekaart. De ronde van gisteren was het keerpunt dat ik nodig had, Ik speelde goed en behaalde een prachtig resultaat dat het baanrecord bleek te zijn.

De waarheid is dat ik vorig jaar echt genoten heb om naar de Alps de las Castillas te komen, ik was opmerkelijk dicht bij de overwinning en ik ben dit jaar teruggekomen om voor de titel te vechten, hoewel ik dat zal erkennen, op een gegeven moment, toen Manuel zo dichtbij kwam dat ik dacht dat de geschiedenis zich ging herhalen.

Aan de Northwestern University in de VS heb ik de Byron Nelson Award gewonnen, een prijs voor academische, atletische en sociale arbeid waarvoor ik was uitgenodigd om de AT&T Byron Nelson te spelen en ik had het geluk om te leren van de beste spelers ter wereld. Daar leerde ik hoe belangrijk het is om de ijzers volledig onder controle te hebben en dat je op de baan nooit iets uit het oog mag verliezen. Het was een geweldige golfles die me duidelijk heeft geholpen om deze week te winnen. Mijn doel is nu om een derde toernooi te winnen! Ik verlaat Spanje met veel vertrouwen en hopelijk behoud ik aan het einde van het jaar mijn plaats in de ranglijst om de Challenge Tour te halen.” Met deze overwinning is Lumsden opgeklommen naar de 3e plaats in de Alps Tour Order of Merit.

De 24-jarige Manuel Elvira begon de derde ronde op de 3e positie en eindigde als 2e na een 69 (-3) met 6 birdies en 3 bogeys, voor een totaal van 12 onder par. “Ik heb er alles aan gedaan om te winnen, maar Lumsden heeft geweldig gespeeld. Ik begon heel goed, hoewel ik geen putts maakte, maar op de 5e zonk ik een geweldige die mijn geest verhoogde. Op de 6e sloeg ik een dikke en maakte een bogey en begon te worstelen, maar vanaf de 10e klikte er iets op mijn hoofd en speelde briljant. Op de 15e maakte ik een stomme drie-putts en de laatste drie holes speelde ik heel goed. Ik ben erg blij, ik kwam deze week zonder verwachtingen na vele weken op rij op de Challenge Tour; ik zou voor een 2e plaats hebben getekend voordat ik hier deze week zou aankomen! Ik vertrek met veel vertrouwen om mijn schema op de Challenge Tour te volgen.” Op de 3e plaats stond de Fransman Romain Guillon, die eindigde met een 71 (-1) voor een totaal van 11 onder par.

Angel Hidalgo Portillo, leider van de Order of Merit, beleefde niet zijn beste week in Albacete, maar hij slaagde erin om de cut te maken en hoewel hij niet op de topposities eindigde, heeft hij zijn voorsprong behouden voor de Italiaan Jacopo Vecchi Fossa .