Russell Knox wint in Ierland, Fox, Sullivan en Lombard in The Open

Wat een dag in Ierland, met prachtig weer en een lekker Iers windje konden de spelers in het Iers Open hun laatste ronde in een polo spelen. Het werd spannend nadat de Spanjaard Jorge Campillo op 13-onder par was geëindigd. Met nog veel spelers in de baan wist eerst de Nieuw-Zeelander Ryan Fox hem te passeren en met 14-onder bovenaan het klassement te komen. De Schot Russel Knox kwam op de 18e met 13-onder en moest een putt van ruim een meter of 8 maken voor birdie en een play-off en dat deed hij.

De twee Fox en Russell gingen opnieuw naar de 18e waar beide een zeer goede afslag produceerden. Waar Knox nog ruim 100 meter over had kan Fox bijna chippen. De twee kregen hun bal op de green en wat bijna voor onmogelijk werd gehouden opnieuw viel de verre putt van Knox en miste Fox zijn redelijk dichtbij de hole geslagen bal voor eveneens birdie.

Fox werd dan wel tweede maar kon toch met een glimlach naar huis. Hij wist zich net als Andy Sullivan en Zander Lombard te plaatsen voor het 147e Open Championship dat van 19 tot en met 22 juli gespeeld gaat worden..