Challenge Tour

Rowin Caron eindigt als zevende in Noord-Ierland waar Jack Senior wint!

Rowin Caron heeft met een gedeelde 7e plaats in het ISPS Handa World Invitational Men | Women toch een uitstekende prestatie neergezet. Caron wist alle vier de ronden onder of gelijk aan par te blijven en wel met 67, 69, 69 en 70 slagen om met 5-onder het toernooi in Noord-Ierland te eindigen.

Darius van Driel wist ook nog wat plekken te stijgen in het eindklassement na een ronde van 71 slagen. Met 4-onder werd hij gedeeld 10e. Lars van Meijel werd uiteindelijk 33e met een eindscore van 3-boven par. Voor Caron was er een leuke cheque van ruim 6300 euro. Van Driel verdiende nog ruim 4400 euro en Van Meijel kon ruim 1700 op zijn rekening bij laten schrijven.

Jack Senior (foto) won het toernooi na een play-off tegen Matthew Baldwin. Een birdie op de tweede play-off hole was voldoende voor de toernooiwinst. Hij verdiende ruim 36.000 euro.

In de algemene ranking van de Challenge Tour is Daan Huizing met een 22e plaats nog steeds de beste Nederlander. Wil Bessling en Darius van Driel staan 29e en 31e en Van Meijel staat 33e.

Om te promoveren naar de European Tour moeten de Nederlanders bij de beste 145 spelers zien te komen. Met nog 9 wedstrijden te gaan kan er dus nog van alles gebeuren en wat zou nou niet mooi zijn als volgende jaar er weer meerdere Nederlanders op de lucratievere European Tour spelen.