PGA Tour

Rory McIlroy betuigt spijt over kritiek op LIV Golf voorafgaand aan Canadian Open

Kan de Noord-Ier McIlroy opnieuw winnen deze week?

Rory McIlroy

Rory McIlroy heeft toegegeven dat hij spijt heeft van zijn diepe betrokkenheid bij de woordenstrijd tussen de PGA Tour en de door Saoedi-Arabië gefinancierde LIV Golf League.

de 35-jarige McIlroy was een van de meest uitgesproken critici van LIV Golf toen deze in de zomer van 2022 opkwam. Hij noemde LIV Golf toen “dode vis in het water” en “niet iets om enthousiast over te zijn.”

Twee jaar later heeft LIV Golf enkele van ’s werelds beste golfers, waaronder Jon Rahm, Brooks Koepka, Bryson DeChambeau en Cameron Smith, aangetrokken. McIlroy betreurt nu zijn diepe betrokkenheid, maar hoopt dat de professionele golfsport weer kan samenkomen.

Hoewel hij niet langer lid is van de PGA Tour-beleidsraad, houdt McIlroy geen wrok tegen spelers die naar LIV Golf zijn overgestapt. Hij wenst alleen dat hij zijn kritiek op de breuk eerder had verzacht.

McIlroy sprak ook over het tragische overlijden van PGA Tour-professional Grayson Murray, die afgelopen weekend door zelfdoding om het leven kwam.

McIlroy is de favoriet voor de RBC Canadian Open deze week, waar hij zijn titel verdedigt en hoopt voor de derde keer in vier toernooien te winnen. Hij mikt ook op een derde PGA Tour-titel in vier starts dit seizoen na winst in de Zurich Classic of New Orleans (samen met Shane Lowry) en het Wells Fargo Championship eerder deze maand.

Daarnaast diende McIlroy twee weken geleden een scheidingsaanvraag in bij zijn vrouw Erica Stoll, vlak voor het US PGA Championship, waar hij als gedeeld 12e eindigde. Vorige week was hij in Italië voor een bruiloft van een vriend en sloeg hij slechts 150 ballen.