Het eerste golfnieuws

Rolf Muntz 9e, Miles Tunnicliff wint The Great North Open

ImageEen aantal puts van minder dan 2 meter gingen er niet in op de laatste dag van The Great North Open. Muntz? laatste ronde in het toernooi speelde hij in +3 en met een totaal van 287 slagen (-1) eindigde hij op de 9e plaats. Echt tevreden kon Muntz niet zijn na afloop. Sloeg hij goede slagen naar de green dan vielen de puts niet en de bogies die hij maakte waren vaak onnodig.

Het prijzengeld dat hij verdiende, ruim 20.000 euro, liet hem weer een aantal plaatsen stijgen in de Volvo Order of Merit naar de 52e positie.

De Engelsman Miles Tunnicliff (foto) won de titel, zijn eerste op de Europese Tour in 8 jaar tijd. De 33-jarige speler had 69 slagen nodig voor zijn laatste ronde en haalde daarmee de beste score van de dag. Hij won met 9-onder par de wedstrijd met vier slagen voorsprong. Tunnicliff, die nooit beter eindigde dan 6e in een toernooi, speelde zijn eerste toernooi sinds zijn moeder overleed aan kanker. Voordat ze stierf drukte ze haar zoon op het hart vooral door te gaan met golfen en zijn eerste overwinning te behalen.

Op de tweede plaats eindigde de Duitser Sven Struver met -5. Op de derde plaats op -4 eindigden Bradley Dredge (Wales) en Malcolm Mackenzie (Engeland).