Het eerste golfnieuws

Rolf Muntz 12e, hole-in-one voor Bjornstad, Ernie Els wint!

ImageRolf Muntz is op de gedeelde 12e plaats ge?indigd in het Dubai Desert Classic. Hij speelde zijn 4e ronde in 71 slagen (-1) met daarin 3 birdies en 1 bogey. Met deze prachtige 12e positie verdiende Muntz nog zo?n ruim 24.000 euro en dat brengt zijn prijzengeld voor 2002 op ongeveer 65.000 euro. Er vielen zelfs enkele regendruppeltjes in de woestijn van Dubai en dat gebeurt niet vaak.

Muntz zal volgende week ook deelnemen aan het Qatar Masters die hij in 2000 won. Het toernooi wordt op de prachtige golfbaan van de Doha Golf Club gespeeld. Ook Maarten Lafeber en Robert-Jan Derksen hebben zich ingeschreven voor dit toernooi.

De Zuid-Afrikaan Ernie Els (foto) won het toernooi met 4 slagen verschil op de nummer 2, de Zweed Niclas Fasth. Met 69 slagen rondde hij het toernooi af en hij eindigde met een totaal van 272 slagen (-16). Vorige week won hij nog op de US PGA het Genuity Championship en vorige maand won hij het Heineken Classic in Australi?. Het is dus alweer de 3e titel van dit jaar voor Els. Een zeer goede prestatie was ook weggelegd voor de amateur-golfer Michael Hoey, hij eindigde op de gedeelde 12e plaats. Darren Clarke en Padraig Harrington eindigden op 6- en respectievelijk 4 onder par voor het toernooi.

Er was ook nog een hole-in-one, de Zweed Henrik Bjornstad sloeg deze op hole 7, een par 3 van 163 meter. Met een ijzer 6 zag hij de golfbal voor de hole landden en in een stuit in de hole verdwijnen. Met zijn hole-in-one verdiende Bjornstad 50.000 euro en dat was meer dan het prijzengeld dat hij verdiende met zijn plaats in het klassement. Waarschijnlijk geheel overweldigd door zijn eigen hole-in-one speelde hij de rest van de ronde in de wolken en dat was te merken aan zijn score. Zo maakte hij nog een quadruple bogey op de 9e en een dubbel bogey op de laatste hole voor een ronde van +3 en de gedeelde 77e plaats.