DP World Tour

Robert Rock op weg naar The Open, hij leidt in Schotland

Robert Rock

06-05-2010-rockNa twee ronden van het Schots Open, dat wordt gespeeld op de Gullane Golf Club, is het Robert Rock (foto) die de leiding nam. De Engelsman weet dat een overwinning of in ieder geval als hij bij de beste drie van spelers die zich nog niet gekwalificeerd hebben voor The Open Championship zit, dat hij wellicht ook mag spelen in deze belangrijke major dat volgende week van start gaat.

Rock wist naar de bovenkant van het scorebord te klimmen ma 64 en 63 slagen (-13). De Zweed Jens Dantorp, ook nog niet gekwalificeerd voor The Open, kwam met 64 en 65 slagen op de gedeelde tweede plaats die hij deelt met de Engelsman Tyrrel Hatton. Zijn landgenoot Eddie Pepperell (nog niet gekwalificeerd voor The Open) deelt samen met de Amerikaan Ricky Fowler met 10-onder de 4e plaats.

De Belgen Nicolas Colsaerts en Thomas Detry en Thomas Pieters wisten alle drie met 5 en 4-onder de cut te halen.

De linkshandige Amerikaan Phil Mickelson (-1) miste de cut in het toernooi net als zijn landgenoten Daniel Im (-1), Chase Koepka (-1), Julian Suri (par), Peter Uhlein (par) , Kevin Chappell (+1) en David Lipsky (+6). Hun landgenoot Luke List, na de eerste ronde nog leider in het toernooi, zakte weg na een tweede ronde van 69 slagen met -8 naar de gedeelde 10e plek.