DP World Tour

Robert Rock, Laurie Canter en Richard Sterne leiden in Italië

Robert Rock

06-05-2010-rockGeen Joost Luiten deze week in Italië zijn blessure aan zijn pols laat hem even aan de zijkant van de golfbaan staan. Ook het toernooi hierna in Duitsland zal hij hoogstwaarschijnlijk ook overslaan. De European Tour is deze week op bezoek op de golfbaan van de Gardagolf Country Club en op de borden in het clubhuis staat de naam van Mateo Manassero veelvuldig vermeld, gek, nee hoor hij is daar al jaren lid en won als amateur daar zijn wedstrijden. Op zijn homecourse maakte de Italiaan een ronde van 66 slagen en dat was goed voor een gedeelde 12e plek.

De Engelsen Robert Rock (foto) en Laurie Canter en de Zuid-Afrikaan Richard Sterne namen de leiding in Italië. De twee Engelsen gingen al vroeg in de ochtend van start en maakte op de zachte fairways en greens een ronde van 63 slagen (-8) de Zuid-Afrikaan wist dit in de middag te evenaren.

De Belgen

Van de Belgen in Italië wist Thomas Pieters de beste score binnen te brengen. Met 65 sllagen deelt hij de 4e plaats. Thomas Detry en Nicolas Colsaerts hadden 69 en 74 slagen.

Francesco Molinari, de winnaar van het vorige week gespeelde toernooi het BMW PGA Championship, opende net als zijn landgenoot Manassero ook met 66 slagen.