LIV Golf Tour

Ripper GC triomfeert met grote voorsprong in LIV Golf Bedminster teamwedstrijd

BEDMINSTER, N.J. – Vorige maand won Cameron Smith de individuele titel in Londen, maar zijn team Ripper GC kwam één slag tekort om een play-off af te dwingen. Een gemiste par-putt op de laatste hole liet Smith en zijn team met gemengde gevoelens achter.

Het volledig Australische kwartet liet zondag niets aan het toeval over op LIV Golf Bedminster. Met Smith die wegrende met de individuele trofee en de jonge Jediah Morgan die de meest indrukwekkende ronde van zijn LIV-carrière had, wonnen de Rippers hun allereerste teamtitel met 11 slagen, de grootste marge van overwinning dit seizoen.

“Ik heb een paar weken geleden in Londen gewonnen, en ik was niet blij met de manier waarop ik heb gewonnen,” zei Smith. “… Ik wilde niet hetzelfde laten gebeuren vandaag.”

Met een voorsprong van vier slagen aan het begin van de dag, overwon Smith een wankele start en liep weg met een reeks van vier birdies in vijf holes halverwege zijn ronde. Zijn ronde van 3-onder 68 bracht hem op 12-onder, waarmee hij met zeven slagen won van Anirban Lahiri van Crusher GC. Abraham Ancer, Patrick Reed en Dean Burmester eindigden gelijk op 4 onder, waarbij Ancer de derde plaats opeiste met een betere laatste ronde.

Met zijn individuele winstmarge heeft Cameron Smith de grootste voorsprong in de geschiedenis van LIV Golf behaald, en daarmee de zes slagen voorsprong van Bryson DeChambeau vorige week op Greenbrier overtroffen. Hij staat nu ook bovenaan de ranglijst voor Individuele Kampioenspunten. Met nog twee reguliere seizoensevenementen te gaan, heeft Smith nu een voorsprong van 21 punten op drievoudig winnaar Talor Gooch terwijl hij op zoek is naar de seizoenstitel.

“Het is iets waar ik voor heb gewerkt, iets dat aan het begin van het jaar een doel van mij was, om daarboven te staan met op zijn minst een kans voor het laatste evenement,” zei Smith, die voor de derde keer won in 15 reguliere LIV-starts sinds vorig seizoen.

Terwijl Smith genoeg heeft gevierd sinds hij zich bij LIV Golf heeft aangesloten, waren zijn Ripper-teamgenoten blij om zich zondag voor de eerste keer bij hem op het podium te voegen.

“Het is gewoon de voldoening om een overwinning te kunnen vieren met enkele van je beste vrienden ter wereld,” zei Marc Leishman. “… We kwamen dichtbij in Londen als een team, maar het was een vreemd gevoel op de 18e green.

“Voor ons om als team vooruit te gaan en te kunnen vieren op die 18e green, een individuele overwinning, een teamoverwinning, acht blije kerels – caddies, teams, alles – het was meer dan dat. Dat is waar LIV Golf allemaal om draait, dat teamaspect, en gewoon samen vieren.”

Naast Smith’s 68 was de sleutelbijdrage voor de Rippers op zondag afkomstig van de 23-jarige Morgan, die terugkaatste van een ronde van 78 in de tweede ronde om een ronde van 5-onder 66 te schieten, de laagste ronde van de dag. Morgan had drie birdies tijdens een reeks van vier holes op zijn eerste negen holes, waarna hij de par-5 achtste hole eaglede en de par-4 negende hole birdiede aan het einde van zijn ronde.

“Ik was niet erg blij met mezelf na gisteren. Om 7 slagen over te schieten en mezelf een beetje teleur te stellen, en natuurlijk deze jongens een beetje, het stoorde me een beetje,” zei Morgan, die met zijn vader sprak na de ronde van zaterdag. “Ik moest gewoon wat emotie loslaten. Om terug te komen – ik heb vandaag niets veranderd. Ik speelde gewoon beter.”

Matt Jones, wiens 1-onder 70 de andere bijdragende score was op zondag, zei: “Ik denk dat we allemaal zullen zeggen dat we heel blij zijn voor Jed dat hij dat doet, omdat we allemaal weten wat hij kan doen. We geloven allemaal in wat hij kan doen.”

Hoewel de Rippers mathematisch uitgesloten zijn van het claimen van een van de top vier plekken in de teamstand die vrijstellingen krijgen, zullen ze het laatste deel van het seizoen 2023 ingaan met veel momentum. Vorig jaar behaalden ze de tweede plaats bij het Team Championship.

“Vandaag was geweldig,” zei Morgan. “Ik keek de hele dag niet naar het scorebord, en toen zei mijn caddie op de laatste hole: maat, we hebben een voorsprong van 10 slagen, en ik zei, je maakt een grapje. Ja, het was fijn.”

Cameron Smith leidt met vier slagen voorsprong na de tweede ronde op LIV Golf Bedminster