Rickie Fowler pakt de leiding in Honda Classic, Rory McIlroy mist de cut!

27 02 2016 garciaEen potentiele Masters winnaar is hij, Rickie Fowler en het boegbeeld van Puma, heeft na de tweede ronde van het Honda Classic de leiding genomen. Met twee ronden van 66 slagen kwam hij op 8-onder par en pakte daarmee 1 slag voorsprong op zijn landgenoot de Amerikaan Jimmy Walker.

Fowler had een foutloze ronde met vier birdies en dus geen bogeys of erger en dat wel wat anders met de ronde van Walker. De laatste maakte op de golfbaan van de PGA National (Champion) in Palm Beach Gardens in Florida vijf birdies een eagle en drie bogeys.

De Spanjaard Sergio Garcia (foto) bleef steken op 6-onder na een tweede ronde van 69 slagen. Hij had drie birdies en twee bogeys en bijna een hole-in-one en staat nu op de derde plaats en is daarmee de beste Europeaan in het klassement.

Titelverdediger Padraig Harrington deelt met 73 en 68 slagen de 28e plaats. Voor het toernooi staat hij op +1. Rory McIlroy miste de cut in het toernooi. De twee ronden van 72 slagen (+4) bleek een slag teveel te zijn om er ook in het weekend bij te mogen zijn. De Noord-Ier maakte een tripple bogey op de 5e hole, een par 3 en dat zorgde er dus onder andere voor dat hij de rest van het toernooi voor de tv mag zien.