ALPS Tour

Rick Hessing en Thom Hoetmer door in de Final Stage van de Alps Tour Qualifying School

Twee van de drie Nederlanders hebben zich geplaatst voor de laatste ronde van de Alps Tour Qualifying School 2024. Rick Hessing (+2) en Thom Hoetmer (+4) wisten met een gedeelde 34e en 54e een ronde verder te komen. Voor Koen Kouwenaar was de kwalificatie voorbij, hij eindigde met +7 buiten de beste 65 spelers met een 88e plaats. De twee hebben nog wel wat werkt te doen, want slechts de beste 35 krijgen het speelrecht voor 2024.

De amateurs Luca Cavalli uit Italië en Mason Essam uit Engeland gaan aan kop met een totaal van 7 onder par na twee dagen spelen. Op een gedeelde derde plaats met 6 onder par staan nog twee amateurs: Luca Memeo uit Italië en Robert Moran uit Ierland.

Een frissere maar prachtige zonnige dag vormde het decor van de tweede ronde van de Final Stage van de Alps Tour Qualifying School 2023. De 156 spelers strijden om hun Alps Tour Playing Cards voor 2024 op twee verschillende banen: Golf Nazionale, Par 71, en Olgiata Golf Club, Par 73. De spelers wisselden van de twee golfbanen ten opzichte van de ronde van gisteren.

De amateur Luca Cavalli (foto boven) uit Italië, 18 jaar oud, die gisteren op een gedeelde derde plaats stond met 4 onder par, sloot zijn tweede ronde van de Final Stage van de Alps Tour Q-School af met een totaal van 7 onder par na twee dagen. Vandaag speelde hij op Golf Nazionale, waar hij 4 birdies en 1 bogey maakte. Hij staat nu aan de leiding samen met een andere speler voor de laatste ronde van de Final Stage van de Alps Tour Qualifying School 2023. Na zijn 3-onder-par 2e ronde merkte Cavalli op: “Ik heb vandaag weer goed gespeeld, maar ik moet zeggen dat ik Golf Nazionale vermoeiender vond, zowel fysiek als mentaal. Over het algemeen ben ik echter zeer tevreden met hoe beide dagen zijn verlopen, alles werkte goed in mijn spel en het werk dat ik heb gedaan, werpt zijn vruchten af.” Omdat hij als amateur meedoet, is hij “nog niet van plan om meteen professional te worden, omdat ik nog moet afstuderen van de middelbare school. Ik zal zien hoe ik rangschik en dan verder kijken. Als ik deze week speelrechten verdien, zal ik eerst als amateur spelen en dan tegen juli of augustus beslissen wat het beste voor me is om te doen.”

De Nederlanders Rick Hessing, Thom Hoetmer en Koen Kouwenaar beginnen boven par ALPS Tour Q-School