ALPS Tour

Red Sea Little Venice Open 2022 -Guillamoundeguy leidt Keunen beste Nederlander

Egypte, 28 februari 2022 – Het was weer een zonnige dag langs de kust van de Golf van Suez. Na de tweede ronde van het Red Sea Little Venice Open 2022 dat gespeeld wordt op de Sokhna Golf Club (baan B+C), schoof de Franse amateur Oihan Guillamoundeguy, en slechts 17 jaar oud, op van de 2e positie na de eerste dag en nam de leiding met een indrukwekkende marge van 4 slagen.

De cut die op 4-onder kwam was voor 53 spelers (48 profs en 5 amateurs) voldoende om verder te strijden om de titel in het laatste evenement hier in Sokhna voordat de Alps Tour naar Caïro zal verhuizen.

Vandaag eindigde Oihan, een van de jongste spelers in dit toernooi met 8 onder par voor een totaalscore van -15, terwijl de Nederlander Davey Porsius, die in het toernooi de leiding nam na de eerste dag, zijn tweede ronde eindigde op de 25e plaats dankzij een score van 73 slagen (+1).

Oihan: “Ik heb had veel zin in mijn ronde. Ik begon heel goed met een birdie op de 10e wat me veel vertrouwen gaf. Toen wist ik een paar putts op de 13e en 15e te holen en op de 17e zag uik er een van 8 meter de hole in gaan voor een geweldige eagle!

Mijn afslagen vanaf de tee waren goed en hierdoor kon ik de greens vanuit gemakkelijkere posities aanvallen. Jammer was de bogey op de 5e¨, aldus Oihan die voor de gelegenheid wordt gecaddied door zijn vader.

De Italiaanse Andrea Saracino, zijn landgenoot Federico Livio en de Nederlander Lars Keunen volgden op 4 slagen achterstand op -11 respectievelijk met een score van 6, 5 en 6-onder.

De 25-jarige Lars Keunen (foto), en de winnaar van de Ein Bay Open 2020 hier in Sokhna liet weten: “Ik had een goede start vandaag, vooral vanaf de tee. Ik denk dat deze golfbaan vrij gelijkaardig is aan de andere, maar de layout is een beetje eenvoudiger. Ik kijk uit naar wat dit jaar mij gaat brengen.”

Vince van Veen staat na twee ronden van 67 en 68 slagen met 9-onder gedeeld 10e. Koen Kouwenaar (-8) en Floris de Haas en Porsius (-7) delen de 14e en 22e plaats.

De titelverdediger Luca Cianchetti jaagt hier in Egypte op zijn tweede titel. Hij staat op de 5e plaats met een totaal van -10 dankzij twee zeer consistente scores in 67-67.

“De afgelopen maanden heb ik aan mijn lange spel gewerkt en ik denk dat ik het echt enorm heb verbeterd. In plaats daarvan zou nu mijn korte spel beter kunnen, maar gelukkig creëer ik veel birdie-kansen. Het is geweldig om de titelverdediger te zijn, maar ik probeer dit toernooi te benaderen alsof het een simpel rondje golf is en morgen zal ik mijn best doen om op te vallen.”

Vandaag scoorde de Italiaan Stefano Mazzoli, winnaar vorige week van de 2022 Ein Bay Open, een geweldige -8. Hij werkte veel aan zijn korte spel en sloeg 9 birdies en slechts 1 bogey voor een 64. “Ik had niet het gevoel dat ik vorige week had, maar ik had echter veel birdie-kansen. Ik hoop dat ook morgen zo te blijven doen”.

De Rode Zee Little Venice Open in 2022 wordt ondersteund door Sokhna Golf Club, Ein Bay, Hassan Allam Properties, TPC – Touristic Promotion Company, Jaz Hotel Little Venice.

Foto credit: Federico Capretti