Rahm en Johnson leiden na eerste dag Tour Championship

DJ Johnson mocht het Tour Championship met 10-onder beginnen en had daarmee al direct 2 slagen voorsprong op Jon Rahm. De Spanjaard Rahm (foto) wist met 65 slagen met 13-onder naast Johnson te komen die op dezelfde score uitkwam na 67 slagen. De twee leiden nu in het toernooi met 13-onder par. De wedstrijd die begon op vrijdag zal op maandag pas eindigen en dan zal bekend worden wie de 15 miljoen wint als winnaar van de FedExCup.

De net vader geworden Rory McIlroy leek nu heerlijk vrijuit te spelen. Met 64 slagen had hij samen met de Mexicaan Abraham Ancer de laagste ronde van de dag. De twee wisten daardoor op 9 en 7-onder te komen. De Amerikaan Justin Thomas staat derde met 11-onder. Hij ging rond in 66 slagen.

Rahm was niet onder de indruk van zijn afslagen en die van van Johnson. ‘Het is gewoon raar om ons allebei van de tee te zien worstelen”,’ zei Rahm. “Dat is meestal onze sterkste kant en meestal bombarderen we allebei de fairway en maken we goede slagen.”

“Dus het is raar om het tegenovergestelde van ons beiden te zien. Ik heb dat toernooi vorige week van hem gestolen en hij begon met de leiding met twee slagen, dus hopelijk kan ik deze ook stelen.

“Ik zou zeggen dat dit soort rondes bij East Lake niet zo gemakkelijk voorbij komen. Ik neem aan dat mijn fairways-hitpercentage niet erg hoog was, dus om niet veel fairways te raken en toch laag te gaan daarmee mag ik best blij zijn”.