Reizen

Quinta do Lago toont hoe golf en duurzaamheid hand in hand gaan op de beste golfbaan van Europa

Beste golfbaan van Portugal en beste golfbaan van Europa in de World Golf Awards 2022
​Het prestigieuze Portugese residentiële golf- en lifestyle resort Quinta do Lago viert volop de glorie van zijn 50-jarig bestaan dit jaar met zijn dubbele bekroning bij de World Golf Awards. Na vorig jaar reeds als beste golfbaan van Portugal te zijn verkozen, ontvangt de iconische South Course van Quinta do Lago in 2022 twee prijzen als beste golfbaan van Portugal én als beste golfbaan van Europa.

50 jaar koploper in de golfwereld

Sinds de oprichting 50 jaar geleden is Quinta do Lago koploper in de internationale golfwereld, met acht Portugese Opens en talloze andere internationale toernooien op het palmares. Drie golfterreinen van wereldklasse en buitengewone troeven zoals de unieke Paul McGinley Golf Academy en het TaylorMade Performance Centre verzekeren Quinta do Lago een plaats in de golfelite op wereldvlak.

De dubbele bekroning van de South Course bij de World Golf Awards 2022 is te danken aan een renovatie ter waarde van €7 miljoen euro die de golfbaan onderging in het covidjaar 2020. In plaats van op zijn lauweren te rusten, besloot Quinta do Lago het strategische duurzaamheidsplan van het resort naar een hogere versnelling te brengen en golf hiervoor als motor aan te wenden.

Sean Moriarty, CEO van Quinta do Lago, zei over de bekroning: ‘We zijn erg trots dat we de South Course uitmuntend hebben gemaakt en vereerd om opnieuw erkend te worden op de World Golf Awards. De dubbele bekroning als beste golfbaan van Portugal en van Europa weerspiegelt onze wens om vooruit te blijven gaan. Het resort is nooit tevreden met een status quo, dus er komt nog meer aan in 2023.’

De World Golf Awards belonen uitmuntendheid in de markt van golftoerisme en gelden als een belangrijke en prestigieuze referentie in de sector. De awards werden in november 2022 uitgereikt op het gala dat dit jaar plaatsvond in Abu Dhabi.

Golf als strategisch duurzaamheidsproject

Doordat de natuur diepgeworteld zit in het DNA van het resort, schuift Quinta do Lago golf naar voor als strategisch project om het milieu te beschermen. De renovatie van de South Course, een van de drie golfbanen en het kroonjuweel van Quinta do Lago, is het meest opwindende duurzaamheidsproject van het resort.

De geliefde South Course heropende in 2021 na een upgrade van 7 miljoen euro, waarbij de golfbaan werd voorzien van ultramoderne irrigatiesystemen met hernieuwbare bronnen, een nieuwe vloot van elektrische golfbuggy’s, een beplantingsplan met inheemse soorten om de biodiversiteit uit te breiden, insectenhotels, bijenhotels en vogelkastjes. Om de duurzaamheid te verhogen werkt Quinta do Lago samen met de Golf Environment Organisation (GEO), een sterke wereldwijde referentie, en het lokale non-profit bedrijf VitaNativa.

​Zo werd Quinta do Lago in 2021 al bekroond met de Sustainability Award for Resource Efficiency van de International Association of Golf Tour Operators. De prijs van beste golfbaan van Portugal in 2021 en de dubbele bekroning als beste golfbaan van Portugal en van Europa in 2022 bevestigen de uitmuntendheid van de South Course.

OVER Quinta do Lago
Quinta do Lago is het meest prestigieuze golf- en villaresort van Portugal en viert in 2022 zijn 50-jarig bestaan. Het resort ligt op een geprivilegieerde en felbegeerde plek bij de Atlantische Oceaan in Zuid-Portugal, midden het natuurgebied van Ria Formosa en drie golfterreinen, op 15 minuten van de luchthaven van Faro en op 2,5 tot 3 uren vliegen van Brussel en Amsterdam.

Quinta do Lago biedt de meest complete en familievriendelijke lifestylebeleving dankzij een aanbod van luxueuze vakantievilla’s waar vakantie echt vakantie is, drie golfterreinen van wereldklasse, het weergaloze natuurgebied en de ongerepte stranden van Ria Formosa, watersporten, het ultramoderne sportcentrum The Campus, veertien verfijnde restaurants, het boetiekhotel The Magnolia Hotel en, niet in het minst, de nabijheid van de stad Faro met zijn authentieke stadscentrum en tal van kleine dorpen vol Portugese flair.

Quinta do Lago Real Estate beheert op uiterst professionele wijze een ongelooflijk portfolio villa’s en appartementen dankzij de jarenlange ervaring in het resort op vlak van nieuwbouw, herverkoop en verhuur. Het team zorgt voor een naadloze service van aankoop over ontwerp, bouw, tuinaanleg en interieur tot het uitgebreide aanbod Resort Services. Quinta do Lago ontzorgt bewoners compleet wat betreft veiligheid, inrichting, onderhoud, verhuur, entertainment en nog veel meer. Naast het kopen is het ook mogelijk om een villa of een appartement te huren in Quinta do Lago. Quinta do Lago Real Estate won de titel van ‘Best Real Estate Agency Single Office Portugal’ in de 2020 en 2021 International Property Awards.

De Algarve is een uitzonderlijke streek om te beleven dankzij 300 dagen zon per jaar, een heerlijke mediterrane keuken, prachtige gouden zandstranden, wereldvermaarde golfterreinen, een eeuwenoude geschiedenis en een vriendelijke bevolking.

www.quintadolago.com