Quinta do Lago heropent de South golfbaan na een upgrade van 7 miljoen euro

De meest iconische golfbaan van Europa heeft een gloednieuwe look en is een toonbeeld van duurzaamheid. De geliefde South Course van Quinta do Lago in de Portugese Algarve heropende deze maand na een grondige renovatie. De golfbaan kreeg een upgrade van 7 miljoen euro waarbij alle fairways, bunkers, tees en de omgeving van de greens werden opgewaardeerd. Quinta do Lago investeerde ook in een uitgebreide renovatie van het clubhuis, introduceerde een splinternieuwe vloot van ultramoderne elektrische golfbuggy’s en voerde ook vernieuwingen door op de andere twee 18-holes golfbanen om de speelervaring te verrijken en de milieuvriendelijkheid van het belangrijkste luxe golf- en lifestyle resort nog verder te vergroten.

De South Course van Quinta do Lago is bijzonder geliefd bij de professionals van de Europese Tour en wordt gerekend tot de top 100 van de Europese golfbanen. De par-72 baan waar acht keer het Portugees Open werd georganiseerd, wordt beschouwd als één van de beste golflocaties in Portugal. Het renovatieproject werd opgezet om deze uitstekende reputatie nog verder te versterken. Naast de gerealiseerde vernieuwingen zijn er ook een aantal subtiele wijzigingen gebeurd aan verschillende holes om de golfervaring te verrijken.

Doordat de natuur diepgeworteld zit in het DNA van het resort, vormt duurzaamheid de rode draad doorheen het ganse project. Het team van Quinta do Lago werkte nauw samen met de Golf Environment Organisation (GEO) en het lokale non-profit bedrijf VitaNativa om de milieuzorg op de golfbanen in kaart te brengen en te vergroten. Waterbeheer is een belangrijk element binnen de vernieuwingen: nieuwe irrigatiepompen werden geïnstalleerd en het bestaande systeem werd verbeterd, waardoor er meer controle is en kostbaar water bespaard wordt.
Sean Moriarty, CEO van Quinta do Lago, zegt hierover: “De South Course heeft een bijzondere plaats in de geschiedenis van Quinta do Lago en in de harten van zo veel van onze bewoners en gasten. Het is echt een iconische baan. De nieuwe moderne versie zal een reeks nieuwe uitdagingen bieden en dit alles in een idyllisch natuurlandschap. De Covid-19 pandemie blijft nieuwe uitdagingen brengen, maar we zijn vastbesloten om bij Quinta do Lago één ding te blijven doen en dat is investeren in en het verbeteren van de faciliteiten en de ongeëvenaarde ervaring die we bieden als Europa’s eersteklas luxe golf- en lifestyle resort.”

“De nieuwe investeringen die we gerealiseerd hebben voor de South Course passen volledig bij onze naam als dé referentie binnen de Europese golfwereld en de vernieuwingen zullen er voor zorgen dat de baan de komende jaren een favoriet blijft van iedereen die er speelt.”
Om een consistente speelervaring en ongeëvenaarde uitstraling te bieden, werden alle fairways, approaches, greens collars en tees opnieuw bekleed en werden alle 48 bunkers en een aantal waterpartijen opgewaardeerd.

Naast de drie 18-holes golfbanen en uitstekende oefenfaciliteiten genieten gasten een uitgebreid sportaanbod in het ultramoderne sportcomplex The Campus, een sportcentrum van wereldklasse waar zowel professionals als amateurs kunnen trainen. De faciliteiten worden verder aangevuld met een keuze uit maar liefst 13 eersteklas restaurants die een breed aanbod aan heerlijke wereldkeukens bieden, waaronder het gerenommeerde Bovino Steakhouse en het splinternieuwe Aziatische restaurant UMAMI, als ook accommodatie mogelijkheden in The Magnolia Hotel. Het boetiekhotel biedt diverse speciale Stay & Play pakketten voor de Quinta do Lago golfbanen met gratis transfers inbegrepen.

Speciale pakketten
Stay & play 3 nachten golf en spa
Stay & play 5 nachten golf en spa
Stay & play 7 nachten golf en spa
Volledig aanbod: www.themagnoliahotelqdl.com/special-offers

OVER Quinta do Lago

Quinta do Lago is het meest prestigieuze golf- en villaresort van Portugal en al 48 jaar een vaste waarde. Het resort ligt op een geprivilegieerde en felbegeerde plek bij de Atlantische Oceaan in Zuid-Portugal, midden het natuurgebied van Ria Formosa en drie golfterreinen, op 15 minuten van de luchthaven van Faro en op 2,5 tot 3 uren vliegen van Brussel en Amsterdam.

Quinta do Lago biedt de meest complete en familievriendelijke lifestylebeleving dankzij een aanbod van luxueuze vakantievilla’s waar vakantie echt vakantie is, drie golfterreinen van wereldklasse, het weergaloze natuurgebied en de ongerepte stranden van Ria Formosa, watersporten, het ultramoderne sportcentrum The Campus, dertien verfijnde restaurants, het boetiekhotel The Magnolia Hotel en, niet in het minst, de nabijheid van de stad Faro met zijn authentieke stadscentrum en tal van kleine dorpen vol Portugese flair.

Quinta do Lago Real Estate beheert op uiterst professionele wijze een ongelooflijk portfolio villa’s en appartementen dankzij de jarenlange ervaring in het resort op vlak van nieuwbouw, herverkoop en verhuur. Het team zorgt voor een naadloze service van aankoop over ontwerp, bouw, tuinaanleg en interieur tot het uitgebreide aanbod Resort Services. Quinta do Lago ontzorgt bewoners compleet wat betreft veiligheid, inrichting, onderhoud, verhuur, entertainment en nog veel meer. Naast het kopen is het ook mogelijk om een villa of een appartement te huren in Quinta do Lago. Quinta do Lago Real Estate won de titel van ‘Best Real Estate Agency Single Office Portugal’ in de 2020 International Property Awards.

Het resort Quinta do Lago kreeg het “Clean & Safe” label dat Turismo de Portugal toekent aan aanbieders die voldoen aan de eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid. Daarenboven ontving het resort ook het internationale “Safe Travels” label van de World Travel & Tourism Council voor het implementeren van hun strenge gezondheids- en hygiënevoorschriften.

De Algarve is een uitzonderlijke streek om te beleven dankzij 300 dagen zon per jaar, een heerlijke mediterrane keuken, prachtige gouden zandstranden, wereldvermaarde golfterreinen, een eeuwenoude geschiedenis en een vriendelijke bevolking.

www.quintadolago.com