Challenge Tour

Qualifying School – Hollanders op dreef in Frankrijk

Deze week worden er in Frankrijk en Portugal weer kwalificatie toernooien gespeeld voor de Europese Tour. In de 4 ronden durende wedstrijden komen ook veel Nederlanders in voor. In Frankrijk doen de meeste Nederlanders mee en wel 9 spelers. Veel kennen wij inmiddels van hun optreden op de Challenge Tour. Na twee ronden valt op dat de amateur-golfer Mike Toorop met 9-onder op de derde palats staat. Max Albertus die redelijk succesvol was op het KLM Open dit jaar deelt met 7-onder de 5e plaats. Lars van Meijel is met 3-onder gedeeld 15e en Robbie van west en de amateur Remco Zinken delen met par de 36e plaats. Voor Pierre Verlaar Junior, Fernand Osther en Lars Keunen wordt het een erg moeilijke opdracht. De drie staan met +2, +6 erg laag in het klassement.

Op de golfbaan van Hardelot (foto) nam een Amerikaan na twee ronde de leiding en wel Kurt Kitayama met 64 en 66 slagen (-12).

Naar Portugal zijn twee Nederlanders afgereisd te weten Ruben van Uden (+5) 74 en 77 slagen en Peter Melching met +14 en twee ronden van 79 slagen Op de golfbaan van Bom Sucesso staat een Spanjaard bovenaan het klassement met twee ronde van 68 slagen (-8). De Nederlanders staan in het klassement 56e en 80e.