Quadrupel bogey verpest veel voor Adam Scott in Honda Classic

28 02 2016 scott

28 02 2016 scottHij had de leiding met 4 slagen voorsprong kunnen hebben maar een quadrupel bogey op hole 15 verpestte dat voor Adam Scott. Op deze par 3 hole wordt de afslag over een meertje heen geslagen en de eerste slag kwam net voor de green in het water. Zijn derde slag verdween over de green het water in en na een drop, chip en twee putts kon hij in plaats van een 3 een 7 noteren! Scott leek even in de war van deze score, maar op hole 17 maakte hij een birdie en op 18 wist hij met een par na een gemiste birdiekans op 9-onder te komen.

Ook Sergio Garcia ontsnapte maar net aan een vreselijk score op de 17e. Ook op deze par drie wordt de bal eerst over een klein meertje heen geslagen en de bal van Garcia kwam in de bunker links van de hole. Wetende dat er water achter de green ligt, wordt zo’ n bunkershot toch anders dan normaal en zijn bal eindigde gelukkig net voor het water en met een bogey stapte de Spanjaard deze green af.

Op de 18e, een par 5, kwam Scotts bal in de bunker en die van Garcia in de rough. Beide spelers moesten wel een lay-up slaan om zo hopelijk met hun derde slag de bal dichtbij de hole te krijgen. Garcia sloeg hem op minder dan 1.5 meter en die van Scott was een stuk verder van de cup. Scott mist dan vervolgens zijn birdie putt en Garcia maakt hem wel om zo zijn score op 9-onder te krijgen en daarmee de leiding in het toernooi te delen.

Scott en Garcia zullen op zondag opnieuw met elkaar de baan in gaan en hebben 4 slagen voorsprong op de Amerikaan Blayne Barber.