“Digitale Golf Coach voor het verbeteren van je Golfswing.”

15-02-2011-DGCProclubv1

15-02-2011-DGCProclubv1Technologies88 introduceert de DGC Pro een digitale golf coach voor het trainen van de golfswing. Het apparaatje wordt bevestigd aan de golfclub direct onder de grip. Het geeft directe “feedback” in tekst, geluid en kleuren led verlichting over de gemaakte golfswing. De “feedback” heeft betrekking op de snelheid, hoek van het clubblad en tempo van de swing. Naast deze swing analyse biedt de DGC Pro een positie training functie en een metronoom ondersteuning. Een bijgeleverde functionele webomgeving biedt de golfer de gelegenheid om de gemaakte swings in 3-D te vergelijken met eerder gemaakte swings, als ook met swings volgens de Golf Pro’s. Oefeningen en instructies worden hierbij ter ondersteuning aangeboden.

Henk Prenger, directeur van Technologies88 laat weten: “de ontwikkeling van de DGC Pro heeft meer dan 10 manjaren in beslag genomen om o.b.v. generieke sensor technologie de golfswing beweging in één apparaatje te kunnen analyseren. We in staat geweest om voor de golfer een hoogwaardig technologisch en functioneel training product te ontwikkelen met een aantrekkelijke prijs.”

In de webomgeving geeft een web Golf Pro leraar aan hoe de met de DGC Pro gemaakte swing te verbeteren. Er zijn meer dan 200 swing techniek oefeningen welke in 3-D worden getoond. Deze bevatten alle soorten clubs inclusief de technieken voor Pitch, Chip en Sand. Deze webomgeving is in nauwe samenwerking met Golf Interaction.

Roel Timmermans, PGA Golf Pro Teacher en directeur van Golf Interaction: “met de DGC Pro is de golfer in staat zijn/haar swing techniek direct te verbeteren. Training kan nu ook buiten de golfbaan plaatsvinden. Het aangeboden les materiaal is gebaseerd op meer dan 20 jaar biomechanisch onderzoek en golf instructie ervaring.”

Wereldwijd zijn er naar schatting meer dan 80 miljoen golfspelers, waarvan in Nederland ca. 350.000, en wereldwijd bijna 40.00 golfbanen. 15-02-2011-viewswingweb