DP World Tour

Qatar Masters: Rikuya Hoshino verovert eerste DP World Tour-titel en Daan Huizing beste Nederlander

Daan Huizing eindigde als gedeelde 16e, terwijl Joost Luiten deze keer genoegen moest nemen met een 33e plaats. De Nederlanders eindigden respectievelijk 6 onder en 3 onder voor het toernooi na 69 en 73 slagen op zondag. Huizing verdiende bijna 29.000 euro en Luiten iets meer dan 16.000.

Rikuya Hoshino werd de vierde Japanse winnaar op de DP World Tour door de titel van de Qatar Masters te veroveren; Hoshino had  een laatste ronde van 68 om Ugo Coussaud in het klassement net voor te blijven.

De 27-jarige Hoshino behaalde zijn eerste DP World Tour-titel door een ronde van vier onder par te maken en de Qatar Masters met één slag verschil te winnen op zondag en verdiende ruim 394.000 euro.

De 27-jarige liet een parputt van 1.5 meter vallen op de 18e hole en juichte nadat hij zijn speelpartner Ugo Coussard had afgehouden, die een birdie maakte op de laatste hole en zo alleen op de tweede plaats eindigde.

“Natuurlijk was ik nerveus”, zei de nummer 107 van de wereld, die vier ronden in de 60 speelde op Doha Golf Club. “Maar ik probeerde er toch van te genieten.”

Het was de 34e verschijning van Hoshino op de Tour en is dit seizoen al twee keer als tweede geëindigd,  in het Australian Open en het Australian PGA Championship.

Hij is de vierde Japanse winnaar in de geschiedenis van de DP World Tour (voorheen de European Tour), na Isao Aoki, Hideki Matsuyama en Ryo Hisatsune.

Hoshino begon de laatste ronde in gedeelde leiding met Coussard en Rasmus Hojgaard, de hoogst gerangschikte speler in het veld op de 68e plaats van de wereld. Hojgaard verdween door een ronde van 73 slagen en eindigde uiteindelijk met 9-onder gedeeld 6e.

Schotland’s Scott Jamieson produceerde de ronde van de dag met een zeven-onder-par 65, steeg 15 plaatsen op het leaderboard op zondag en behaalde de derde plaats.

Noord-Ierland’s Tom McKibbin stond een slag verder op de vierde plaats na een laatste ronde van 70 slagen.

Drie man leiden en Joost Luiten en Daan Huizing in de middenmoot in Doha