DP World Tour

Q-School: Floris de Haas pakt de leiding in Italië de andere Nederlanders ook door!

Floris de Haas (foto) heeft de leiding genomen in de First Stage van de kwalificatie voor de Europese Tour in Italië. De 34-jarige Nederlander lijkt in een uitstekende vorm te verkeren de laatste tijd want nog geen paar weken geleden, won hij het FaberExposize Gelpenberg Open 2022, een toernooi op de ProGolf Tour.

Op de golfbaan van het Bogogno Golf Resort in Bogogno nam De Haas met 67, 65 en 66 slagen en 18-onder een voorsprong van drie slagen op de Italiaan Filippo Celli en de Amerikaan Dan Erickson waar hij op de derde dag mee samenspeelde. De Haas wist op de derde dag bogey vrij te blijven een maakte zes birdies!

Het gaat best goed met de rest van de Nederlanders in dit kwalificatie event. Davey Porsius en Lars Keunen delen nu de vierde plaats met 14-onder par en Vince van Veen en Koen Kouwenaar delen met 11 en 9-onder par de 10e en de 19e plek. De Nederlanders wisten dus allemaal de cut te halen die in Italië op 1-onder kwam te liggen.

Vanwege het aantal deelnemers is de verwachting dat rond de 19 spelers door zullen gaan na de vierde en laatste ronde en naar de second stage van de Europese kwalificatie. De second stage wordt van 3 tot en met 6 november gespeeld in Spanje en wel op verschillende golfbanen. De finale is van 11 tot en met 16 november eveneens in Spanje!

Q-School: Floris de Haas tweede in Italië de andere Nederlanders staan in de top 20!