DP World Tour

Q-School DP World Tour: Wie gaan er na 4 ronden door? Darius van Driel heeft de grootste kans!

Hoeveel Nederlanders gaan de cut halen?

De spanning stijgt in de finale van de Q-School DP World Tour, waar golfers strijden in een zes daags toernooi voor een felbegeerd speelrecht in 2024. Met nog één ronde te gaan voordat de cut wordt bepaald, heeft Darius van Driel (foto) zich stevig in de strijd geplaatst met een indrukwekkende gedeelde 12e plaats. Slechts de beste 70 golfers zullen doorgaan naar de laatste twee rondes, en voor slechts 25 spelers zal het speelrecht voor 2024 een feit zijn. Op dit moment lijkt Darius van Driel een veelbelovende kans te hebben.

Wil Besseling bevindt zich op het randje van de cut, delend op de 76e plaats. Met nog één ronde te gaan, heeft hij een sterke prestatie op maandag nodig om zich bij de top 70 te voegen en zijn kansen op speelrecht voor 2024 veilig te stellen.

Lars van Meijel heeft ook nog steeds een kans, maar hij staat momenteel op de 122e plaats met een score van +1. Om door te gaan, moet hij op maandag minimaal 4 of 5 slagen onder par spelen. Het wordt een uitdagende laatste ronde voor hem.

Voor Mike Toorop lijkt het bijna onmogelijk te worden, gezien zijn score van +4. Desondanks heeft hij met zijn indrukwekkende ronde van 67 slagen, 10 slagen minder dan de dag ervoor, opnieuw laten zien dat hij potentie heeft.

In de strijd om de leiding heeft de Italiaan Filippo Celli zich gevestigd met een indrukwekkende score van 16-onder. Op slechts twee slagen achterstand volgen de Spanjaard Sebastian Garcia en de Deen Sebastian Friedrichsen.

Met nog één ronde te gaan voor de cut op de Q-School, blijft de vraag hangen: Wie zal de cut halen en wie zal het felbegeerde speelrecht voor 2024 verdienen? De komende ronde belooft een intense strijd op de golfbaan, waar elke slag cruciaal zal zijn voor de toekomst van deze golfers.

Q-School European Tour: Lage scores van Darius van Driel, Wil Besseling en Lars van Meijel