Pro Golf Tour

ProGolfTour: Robbie van West en Dylan Boshart eindigen als tweede in Duitsland

Wie had dat kunnen dromen dat de Duitser Hurly Long met een ronde van 60 slagen, dus net geen 59, de Nederlanders Robbie van West en Dylan Boshart van een eerste plek in het Raiffeisen Pro Golf Tour St. Pölten 2019 afhield. De twee eindigde met 20-onder par op de Golfclub St. Pölten in St. Pölten waar Long door zijn ronde van 60 slagen op 24-onder eindigde. Boshart had op de laatste dag 64 slagen nodig en Van West 65.

Voor de twee Nederlanders, links en rechts van de winnaar op de foto, was er een cheque van 2500 euro en de winnaar Long kreeg er een van 5000 euro uitgereikt.

Max Albertus eindigde in Duitsland met 71 slagen op 5-onder par en de gedeelde 40e plaats. Voor hem was er nog een cheque van 311 euro.

In de algemene ranking van de ProGolfTour steeg Van West naar de tweede plaats. Ook Boshart steeg een plek en staat nu 9e in de ranking. De top 5 promoveren aan het eind van het seizoen naar d de Challenge Tour en Van West heeft met nog een paar toernooien te gaan daar al een aardige basis voor gelegd.