Pro Golf Tour

ProGolf Tour: Tadeas Tetak wint in Hamburg en Dario Antonisse beste Nederlander

Met 71, 70 en 74 slagen is Dario Antonisse het Riedhof Open 2023 op 1-onder en de gedeelde 24e plaats als beste Nederlander geëindigd. Mike Toorop eindigde met een slag meer op par en de gedeelde 31e plaats. Michael Wedema en Nordin van Tilburg wisten met +2 en +5 op de gedeelde 38e en 47e plaats te eindigen.

Met zeven birdies, elf pars en geen enkele bogey wist Tadeas Tetak zijn eerste titel op de Pro Golf Tour op de Golfclub München-Riedhof te behalen. Bij de zesde start in zijn eerste seizoen behaalde de Slowaak zijn eerste grote overwinning.

De afgestudeerde van de University of Central Florida en die sinds 2008 in Florida woont, begon de slotdag met een slag achterstand op het leidende duo de Portugees Pedro Lencart en de Duitse amateur Martin Obtmeier. Met 13-onder par eindigde hij op vier slagen voorsprong op de Belg Kristof Ulenaers en de Fransman Andoni Etchenique. De laatstgenoemde gaat ​​aan de leiding in de Order of Merit.

De vierde plaats werd gedeeld door Lencart, de Zwitser Alessandro Noseda en de Fransman Clement Guichard. Als beste Duitsers eindigden Obtmeier en Christian Bräunig als zevende.

Tetak, die afgelopen zomer prof werd, heeft dit jaar al laten zien dat hij een kracht is om rekening mee te houden als het om titels gaat. Op de eerste vier toernooien in Ain Suchna (Egypte) eindigde hij consequent in de top 20 en op de Little Venice Red Sea Open 2023 behaalde hij met een zesde plaats een eerste topresultaat.

“Deze overwinning betekent veel voor mij”, zei de 23-jarige winnaar. “Ik heb de afgelopen weken veel werk in mijn spel gestoken en dat heeft zijn vruchten afgeworpen, vooral als het om putten gaat. Mijn putter was de beste club in mijn tas en dat gebeurt echt zelden.”

Vanaf 19 juni staat de Tenerife Pro Golf Open op het programma. Het is de eerste keer ooit dat de Pro Golf Tour Tenerife aandoet. De locatie is Buenavista Golf in het noordwesten met een baan ontworpen door golflegende Seve Ballesteros direct aan de Atlantische Oceaan.

Foto: ©ProGolfTour

ProGolf Tour: Dario Antonisse nu beste Nederlander in Duitsland