ProGolf Tour: Robert Foley wint in St. Pölten en Bootsma en Toorop 12e!

Met exact dezelfde scores, namelijk 64, 65 en 66 slagen, stonden Robert Foley en Maximilian Oelfke in een play-off in het Raiffeisen Pro Golf Tour St. Pölten 2021. Op de tweede extra hole besliste de Zwitserse amateur Foley vervolgens het toernooi toen hij op hole 18 met een par zegevierde op zijn Duitse tegenstander. De Nederlanders Philip Bootsma en Mike Toorop werden met 7-onder gedeeld 12e. Max Albertus en Stan Kraai deelden met 5-onder de 24e plek. Floris de Haas, Michael Wedema en Peter Melching misten eerder de cut in het toernooi.

“Dit toernooi heeft vandaag twee winnaars verdiend!” Zei Robert Foley toen hij de Pro-Golf-Tour klassieke trofee in ontvangst nam in St. Pölten. “We hebben de hele dag een absoluut spannend duel uitgevochten op zeer hoog niveau en Max verdiende de overwinning minstens zo veel als ik”, zei de 24-jarige Zwitser. Dat de Duitser uiteindelijk niet zijn eerste succes op de Pro Golf Tour boekte, was eigenlijk te wijten aan zijn eerste fout na drie dagen uitstekend toernooigolf, waarin hij eerder slechts één bogey had gemaakt. Beiden hadden de eerste extra hole van de play-off met par geeindigd, maar toen trok Maximilian Oelfke zijn vijfde tee-shot in de toernooiweek op hole 18, een par 5 van slechts 434 meter lang, naar links het bos in. De bal landde out of bounds en de weg naar de eerste Pro Golf Tour-titel was vrij voor de onberispelijke Foley.

Hij was opgetogen over zijn goede korte spel en zijn sterke prestatie op de gevarieerde par 70-baan op de St. Pölten Golf Club en de toernooizege waarmee hij zijn uitstekende seizoen 2021 bekroonde. Hij was eerder in mei al tweede geworden in het NewGiza Pyramids Challenge in Egypte en na vier toernooien te hebben gespeeld, staat de man uit Lausanne nu vierde in de Pro Golf Tour Order of Merit. “Het gaat dit jaar heel goed met mij en ik speelde ook heel goed in de amateur toernooien. Ik denk dat er echt geen beter moment is dan nu met deze overwinning op een proftoernooi, om zelf over te stappen naar het profkamp”, aldus Foley.

Dat zou betekenen dat hij in de toekomst niet alleen rankingpunten kan verzamelen, maar ook prijzengeld; De eerstvolgende gelegenheid hiervoor is tijdens het Wolf Open 2021, dat van 7 t/m 9 augustus op de golfbaan Holledau in Beieren op het programma staat. Op de golfbaan van Holledau staat nog eens 30.000 euro of rankingpunten op het spel – en 61: dat is het baanrecord dat lokale held Lee Spencer daar vestigde in 2005 toen de Pro Golf Tour voor het laatst te gast was in Hallertau.