ProGolf Tour

ProGolf Tour: Mike Toorop eindigt als tweede in ALTEPRO Trophy 2022 by EXTEC

Ondanks dat hij pas 20 jaar oud was, hield de Fransman Jean Bekirian zijn zenuwen op een energieverslindende laatste dag van de ALTEPRO Trophy 2022 by EXTEC en vierde hij zijn tweede overwinning van het seizoen met een score van 8-onder en de promotie naar de Challenge Tour. De tweede plaats op de Golf Club Krynzvart werd gedeeld door de Nederlander Mike Toorop de Belg Yente van Dooren en de Duitsers Julius Kreutzer en Philipp Katich met 5-onder.

Dario Antonisse eindigde op de gedeelde zesde plaats met 4-onder. Aydan Verdonk werd 22e met +1. Eerder misten Rodi Vlasveld (+4), Nordin van Tilburg en Michael Wedema (+5) amatuer Ricardo Veldman (+6), Stan Kraai (+7), Mats Markovits (+8), Max Albertus en Peter Melching (+10) en Philip Bootsma (+13) de cut.

Aan een turbulente week, waarin op de eerste dag van het toernooi een paar uur durende onweers onderbreking het speelschema flink opschudde, kwam zondag een relatief rustig einde. Dit werd verzekerd door de 20-jarige Jean Bekirian, die zijn voorsprong met twee slagen stevig verdedigde voorafgaand aan de laatste ronde van de ALTEPRO Trophy 2022 door EXTEC en op geen enkel moment enige nervositeit liet blijken. “Ik wist waar ik op het scorebord stond en keek naar de scores op 16”, zei de Fransman na een solide 72 (Par) in ronde drie. Bekirian voelde daarna wel wat druk. Toen teamgenoot Philipp Katich een birdie noteerde op hole 17, nam hij aan dat hij slechts twee slagen voorsprong had. Na een par op de laatste hole realiseerde hij zich echter dat hij zich vergiste en zegevierde hij uiteindelijk met een indrukwekkende drie slagen voorsprong.

Voor Bekirian was het de tweede overwinning van het seizoen na zijn succes op de Raiffeisen Pro Golf Tour St. Pölten 2022.

Bekirian dankt zijn koelbloedigheid in zulke belangrijke situaties als zondag op de Kynzvart Golf Club aan de sterke mentaliteit die hij tijdens zijn tijd als bokser heeft opgedaan. “Deze bokser mentaliteit is ook overgeheveld naar mijn golfspel.” En dus kijkt de ex-hobbybokser en drievoudig Pro Golf Tour-winnaar er naar uit om volgend jaar de Challenge Tour te betreden.

Het voorlaatste evenement van het seizoen, de FaberExposize Gelpenberg Open 2022 is van 1 t/m 3 september op de golfbaan van de Gelpenberg.

https://www.progolftour.de/livescoring-en?tab=livescoring#livescoring-5766