ProGolf Tour

ProGolf Tour: Griesbeck wint in Verden en Michael Wedema eindigt als derde!

07 oktober 2022 / Verden, Duitsland – Max Griesbeck wint de Qualifying School voor de Pro Golf Tour in Verden met een resultaat van vijf onder par voor zijn landgenoot Nils Dobrunz (-3). Nog negen spelers bemachtigen het volledige speelrecht voor het komende Pro Golf Tour-seizoen waaronder de Nederlander Michael Wedema die gedeeld derde en eindigde. Mike Korver eindigde gedeeld 19e en amateur Douwe Jagers 81e.

Bijna honderd hoopvolle jonge golfers traden op 5 en 6 oktober op om een van de startbewijzen te verdienen.

Uiteindelijk kreeg alleen de top tien het volledige speelrecht (categorie 5) waaronder Wedema dus. Voor het tweede jaar op rij was de Verden Golf Club de locatie voor een van de twee Q School-evenementen voor het komende Pro Golf Tour-seizoen. Naast het prijzengeld waren alle deelnemers aan het toernooi, dat is 3.000 euro aan prijzengeld had, vooral bezig met plannen van hun toekomst, de Pro Golf Tour is immers altijd beschouwd als een springplank voor jonge en aspirant-golfers die zo snel mogelijk willen doorstoten naar de hoogste Europese competitie. “Het is een geweldige tour om je voor te bereiden op het volgende niveau, de Challenge Tour”, zei de Duitser Max Griesbeck na een uitstekende 67 (-4) op de laatste dag. Dankzij de beste ronde van de dag behaalde de 28-jarige de overwinning in Verden.

Nils Dobrunz, die als tweede eindigde speelde nog als amateur, de vraag is of de 23-jarige dat zal blijven. Dobrunz miste eerder de kwalificatie voor de DP World Tour Q-School van vorige week. “Ik ben erg blij dat ik volgend seizoen op de Pro Golf Tour kan spelen”, liet hij weten.

Dankzij deze kwalificatie kunnen Griesbeck, Dobrunz en Wedema en negen andere spelers hun golfjaar 2023 optimaal plannen. Ook de plaatsen 12 t/m 30, waartoe ook de Nederlander Korver toe behoort, kunnen volgend seizoen starten in categorie 8 en kunnen verder rekenen op goede startkansen op de Pro Golf Tour. Alle andere spelers uit de top 45 hebben nog steeds de categorie 10, wat hen zou moeten helpen om een paar starts te krijgen.

Voordat de Pro Golf Tour definitief afscheid neemt in de winterstop gaat staat komende week (11 & 12 oktober) het tweede Q-School evenement in Trier op de agenda. Ook hier starten 96 spelers en hopen op een top tien resultaat om zo een beetje dichter bij de droom te komen om ooit in de eerste klasse te spelen.

De scores