ProGolf Tour

ProGolf Tour: Floris de Haas nu beste Nederlander en 4 landgenoten door

De Nederlander Dario Antonisse had de laagste ronde van de Nederlanders op de tweede dag van het Haugschlag NÖ Open by perfect eagle 2023 in Oostenrijk. Met 66 slagen miste hij wel de cut want zijn eerste ronde van 77 slagen liet hem op +1 eindigen en de cut kwam op level par.

Floris de Haas (foto) werd de hoogst genoteerde Nederlander in het toernooi. Met 67 en 70 slagen kwam hij op 5-onder en de gedeelde vijfde plaats. De Haas heeft nu 3 slagen achterstand op de leiders Zan Luka Stirn en Jan Cafourek.

Max Albertus had op de eerste dag 66 slagen maar ging nu in 73 slagen rond. Hij en Mike Toorop, 70 en 69 slagen, delen met 3-onder de 14e plaats. Aydan Verdonk werd de vierde Nederlander die de cut wist te halen. Met 70 en 71 slagen en 1-onder deelt hij de 26e plaats.

Het toernooi was dus voorbij voor Antonisse, Michael Wedema en Nordin van Tilburg (+5), Mat Markovits (+6), Bas Slungers en amateur Lucas van Duijvenbode met +9 en Mike Korver met +11. Opvallend was de score van Van Tilburg die op de eerste dag in 68 slagen rond ging maar nu mede door de dubbel bogey op de tweede en de triple bogey op de 13e de cut miste.

De Haas wist vorig jaar nog het FaberExposize Gelpenberg Open te winnen, zie hieronder.

Floris de Haas wint het FaberExposize Gelpenberg Open 2022

ProGolf Tour: Max Albertus leidt in Oostenrijk