ProGolf Tour: Dario Antonisse zet zijn vorm voort met een derde plek

Won hij vorige week nog als amateur de Twente Cup nu staat hij met een derde plek als hoogst genoteerde Nederlander in het Gelpenberg Open, een toernooi op de ProGolf tour. Dario Antonisse wist met zijn openingsronde van 67 slagen op twee slagen afstand van de twee leiders te komen te weten de Duitsers Frederik Schott en Michael Hirmer (65 slagen). De 23-jarige Antonisse had een bijna foutloze ronde het enige minpuntje was de bogey op 7 maar daar tegenover had hij ook vijf birdies!

Floris de Haas en Stan Kraai volgen met 3 en 2-onder par. De amateur Kiet van der Weele, vorige week nog succesvol op de Challenge Tour in Spijk, staat met 1-onder gedeeld 14e samen met Davey Porsius. Philip Bootsma en de amateur Aydan Verdonk volgen met een ronde par op de gedeelde 19e plek.

Michael Wedema, Lars Keunen en Peter Melching openden met 73 slagen (+1) het toernooi. Mike Toorop en de amateurs Marco Leon Rook en Nordin van Tilburg begonnen met 74 slagen (+3). Later volgen nog wat scores van de Nederlanders.

Amateur Thom Hoetmer (+3), Kopen Kouwenaar (+4), Sven Maurits en amateurs Tim van der Steen en Kayden Chang (+4), Jan Willem van Hoof en Mats Markovits (+5), amateur Ricardo Veldman (+6), amateurs Jim Woudenberg en Mart Karsenbarg en de pro Max Albertus (+7). Voor de rest van de Nederlanders met +8 of meer zal het bijna onmogelijk de cut te halen die na twee ronden wordt bepaald en nu lijkt op rond +2 te komen.