Het eerste golfnieuws

PNC Championship: Tiger Woods en zoon Charlie eindigen vijfde terwijl Team Langer wint

Bernhard Langer en zijn zoon Jason wonnen het PNC Championship, terwijl Tiger Woods en zijn 14-jarige zoon Charlie op zes slagen afstand op een gedeelde vijfde plaats eindigden na een indrukwekkende dag in Florida.

Team Woods nam deel aan hun vierde verschijning in het veld van 20 teams, waar voormalige winnaars van majors of Players Championships samen met een familielid spelen in een scramblewedstrijd over 36 holes in Florida.

Het duo Woods maakte een eagle en negen birdies voor een 11-onder 61 op de laatste dag op de Ritz-Carlton Club, waarmee ze eindigden als een van de vijf teams op 19 onder, zes slagen achter Langer en zijn zoon Jason.

Het duo, dat ook Woods’ 16-jarige dochter Sam als caddie had, begon de tweede negen met een birdie en voegde er nog vier toe op rij vanaf de 13e hole, voordat ze een laatste birdie pakten op de par-vijf laatste hole.

“Om mijn beide kinderen daar de laatste twee dagen te hebben, was zo speciaal,” zei Woods. “Ik ben gewoon dankbaar dat we dit soort ervaringen kunnen hebben. Ik heb veel van deze jongens niet gezien omdat velen van hen op de Champions Tour zijn en eerlijk gezegd heb ik niet veel gespeeld.”

Tweevoudig Masters-kampioen Langer en zijn zoon Jason tekenden 13 birdies op in een laatste ronde van 59 slagen en eindigden twee slagen voor Team Duval, met Team Singh, de verdedigende kampioenen, nog een slag achter op de derde plaats na vijf birdies in hun laatste zes holes.

Langer won de opeenvolgende edities met zijn zoon Stefan in 2005 en 2006 voordat hij samen met Jason de overwinning behaalde in 2014 en 2019. Zijn laatste succes betekende dat hij zich bij Raymond Floyd voegde als enige andere vijfvoudige winnaar van het evenement.

Team Goosen eindigde als vierde op 21 onder, terwijl Team Woods gedeeld vijfde werd met Team Lehman, Team Cink, Team Daly en de overnight-leiders Team Kuchar. Matt Kuchar en zijn zoon Cameron, die na een opening van 57 slagen, maakten op zondag een vier-onder 68.

Het PGA Tour-seizoen van 2024 begint met The Sentry van 4 tot 7 januari, gehouden op de Plantation Course in Kapalua, Hawaï. Woods heeft zijn volgende competitieve start nog niet aangekondigd, maar heeft gezegd dat het spelen van “een toernooi per maand” een haalbaar doel is voor het komende jaar.

Tiger Woods en zoon Charlie zeven slagen achter bij PNC Kampioenschap