PGA Tour

Players Championship: Xander Schauffele leidt met een slag met nog 1 ronde te gaan!

Kan Rory McIlroy 8 slagen goed maken op de laatste dag?

Xander Schauffele

Xander Schauffele leverde een verbluffende bogey vrije derde ronde af om een voorsprong van één slag te nemen richting de finale op zondag van het 50e Players Championship. De Amerikaan maakte zeven birdies in een ronde van 65 slagen, waardoor hij de voorsprong van vier slagen van halverwege leider Wyndham Clark overtrof en eindigde op 17 onder par op Sawgrass.

Clark staat op 16 onder na een rommelige ronde van 70 slagen terwijl Open-kampioen Brian Harman op 15 onder staat na een uitstekende 64 op de derde dag van het toernooi. Matt Fitzpatrick maakte zes birdies in zijn laatste 10 holes om op 13 onder te komen.

Geen enkele Engelse speler heeft het vlaggenschip van de PGA Tour gewonnen, maar Fitzpatrick had een sensationele back nine om zichzelf in de strijd te houden.

Scottie Scheffler maakt ook nog kans om de eerste speler te worden die opeenvolgende Players-titels wint, nadat hij een ronde van vier onder par 68 noteerde om één slag achter Fitzpatrick te eindigen, ondanks het spelen met een nekblessure.

Rory McIlroy, de nummer twee van de wereld, sloot ook hoog af met drie opeenvolgende birdies toen hij een 69 noteerde die hem naar negen onder par bracht. Niemand in het veld heeft meer birdies genoteerd dan McIlroy’s 21 birdies over de eerste drie rondes, maar hij worstelde opnieuw met consistentie, met een rommelige dubbel bogey op de par-vier veertiende hole die het momentum van opeenvolgende birdies op de elfde en twaalfde onderbrak.

Players Championship: Wyndham Clark leidt met Matt Fitzpatrick en Rory McIlroy nog in de race

McIlroy leidt samen met Schauffele en Clark in The Players Championship