PGA Tour

Players Championship: Scottie Scheffler wint opnieuw de titel op Sawgrass

Scheffler maakte geen enkele bogey in zijn laatste 31 holes!

Scottie Scheffler

Scottie Scheffler overwon een nekblessure en een flinke achterstand van vijf slagen in de laatste ronde om de eerste man te worden die het Players Championship met succes verdedigde.

De nummer één van de wereld, die behandeling kreeg voor zijn nek tijdens de tweede ronde, wist met een ronde van 64 slagen, 8-onder par, de 50e editie van het vlaggenschip toernooi van de PGA Tour te winnen.

Hij won met één slag en 20-onder van mede-Amerikanen Brian Harman, Wyndham Clark en Xander Schauffele. De drie misten wat putts om een play-off af te dwingen in een fenomenale finish in Florida.

Harman was als eerste op de 18e, maar hij duwde een birdie putt van 5 meter er langs weg en sloot af met een ronde van 68 slagen op Sawgrass.

Schauffele, die als leider de derde ronde inging en het grootste deel van de laatste ronde deze vasthield, faalde met zijn putt van ruim 18 meter op de laatste om daarmee met 70 slagen het toernooi te eindigen. De Amerikaanse Open kampioen Clark zag zijn putt van 5 meter rond de hole gaan en dat hem een ronde van 69 slagen opleverde.

Op de vraag hoe het voelde om de eerste speler te worden die de opeenvolgende Players Championship titel wint, zei Scheffler: “Het is behoorlijk speciaal en het is iets waar je niet vaak de kans krijgt om te doen. Het is al moeilijk genoeg om er een te winnen.”

Hij is de jongste speler, op 27-jarige leeftijd, die twee titels wint, alleen Jack Nicklaus heeft het evenement drie keer gewonnen.

Zijn achtste overwinning op de PGA Tour is des te opmerkelijker gezien de pijn die hij leed tijdens de tweede ronde van vrijdag toen hij zijn nek verdraaide tijdens het spelen van een slag. Hij riep een fysiotherapeut op die tussen de holes aan de blessure werkte en hij had nog steeds duidelijk last tijdens de derde ronde van zaterdag.

“Ik wilde niet opgeven in het toernooi”, zei Scheffler, die 4.5 miljoen dollar verdiende uit de prijzenpot van 25 miljoen.

Players Championship: Xander Schauffele leidt met een slag met nog 1 ronde te gaan!