Ping sluit deal met Arccos Golf door middel van geïntegreerde sensor in grip!

In de voortdurende zoektocht van PING om golfers te helpen hun prestaties te optimaliseren door middel van gegevenstoegang en -analyse op de golfbaan, kondigde president John K. Solheim van PING een samenwerking aan met Arccos Golf, waaronder het aanbieden van de Smart Grip en Smart Sensor-technologie op alle PING-golfclubs via een aangepast bestel proces.

Solheim kondigde ook Golf Pride aan als PING’s exclusieve leverancier van de Arccos Smart Grip, die is ontworpen met een ingebouwde sensor om automatisch elke opname te maken en te analyseren die tijdens een golfronde is genomen in combinatie met de Arccos Caddy-app.

“Met onze jarenlange focus op gegevensverzameling en de mogelijkheid om productprestaties en aangepaste aanpassingstechnieken te verbeteren door een deskundige analyse van de tendensen van een golfer op de golfbaan, is dit een geweldige kans voor ons om samen te werken met Arccos om meer zichtbaarheid te bieden aan de voordelen van het spelen van ‘slim’ golf ‘, zei Solheim. “Ze zijn pionier in de categorie voor het volgen van games en worden erkend als de duidelijke leider als het gaat om het bieden van ‘caddy-advies’ op de baan, het volgen van prestaties en post-round analyse. Nu kunnen golfers de voordelen van de Arccos-technologie op PING-clubs realiseren via ons aangepaste bestelprogramma, dat zowel de Smart Grip- als de Smart Sensor-technologie biedt. ”

“We zijn vereerd om de krachten te bundelen met PING bij het bevorderen van de belofte van gegevens voor de dagelijkse golfer,” zei Sal Syed, CEO en mede-oprichter van Arccos. “Onze teams hebben een gedeelde visie op het belang van het verzamelen van gegevens, die door ShotLink® al een enorme impact hebben gehad op de PGA Tour. De voordelen van deze gegevens strekken zich uit over het spectrum van golfuitrusting: van slimmere clubkeuzebeslissingen in het spel tot een intelligentere aanpassing op maat door het vergroten van de gegevens die zijn vastgelegd.”

De overeenkomst omvat een gratis proefperiode van 90 dagen van de Arccos Caddy-app, algemeen erkend als de toonaangevende softwaretoepassing voor het bijhouden van prestaties en het eerste kunstmatige intelligentieplatform van de game. Om toegang te krijgen tot de PING-versie van de Arccos Caddy-app, hebben golfers hun hele set nodig, inclusief een putter, uitgerust met Smart Grips, Smart Sensors of een combinatie van beide. Na de gratis proefperiode kunnen golfers via Arccos een abonnement van 1 jaar kopen voor $ 99,99.

“We zijn erg gericht op het helpen van golfers bij het verbeteren van de prestaties met elke club in hun tas,” voegde Solheim toe. “Door al hun clubs uit te rusten met een Arccos Smart Grip of Smart Sensor, hebben golfers toegang tot waardevolle informatie met betrekking tot hun prestaties voor, tijdens en na een ronde die zullen leiden tot lagere scores en meer plezier op de golfbaan. Naast het bieden van exacte afstanden vanaf elk punt op de golfbaan plus clubaanbevelingen, verzamelt de app duizenden datapunten die kunnen worden geanalyseerd om mogelijkheden voor verdere verbetering te ontdekken of andere verfijningen van apparatuur. ”

Solheim ziet de samenwerking met Arccos als een natuurlijke uitbreiding van het langdurige onderzoek van PING naar het volgen van balvluchten – voor het eerst gestart door zijn grootvader, Karsten Solheim, begin jaren zeventig met de uitvinding van PING Man, de robot van het bedrijf.

“We volgen en bestuderen balvluchtgegevens sinds de begindagen van PING Man via verschillende methoden,” zei Solheim. “We waren het eerste golfbedrijf dat een TrackMan® kocht en nu met Arccos hebben gemiddelde golfers toegang tot gegevens die voorheen alleen beschikbaar waren voor tourprofessionals. De app verzamelt ware afstanden van daadwerkelijke schoten op de baan, waarbij uw beste en gemiddelde schoten worden bijgehouden terwijl u slim genoeg bent om uw extreme missers te negeren. Deze ‘intelligentie’ leidt tot clubaanbevelingen die u de beste gelegenheid geven om op uw best te spelen. ”

Arccos Productopties

Slimme grip

Exclusief verkrijgbaar in de Golf Pride 360 ​​Tour Velvet wit (standaard) en aqua-maten (-1/64 “) geïnstalleerd op aangepaste bestellingen voor PING metalen hout, strijkijzers en wiggen.

€ 12 per stuk

Slimme sensor

Schroeft in de bovenkant van de meeste grepen en wordt gebruikt op alle full-swing clubs.

€ 12 per stuk

Slimme sensor putter

Speciaal ontworpen voor PING-putters en kan worden geïnstalleerd op stalen shafts met verstelbare of vaste lengte.

€ 12 per stuk