Equipment nieuws

PING heeft vandaag de Blueprint S en Blueprint T geïntroduceerd

PING heeft vandaag de Blueprint S en Blueprint T geïntroduceerd, twee nieuwe gesmede ijzermodellen ontworpen voor golfers die hun spel willen verbeteren met bewezen technologie van professioneel niveau. De Blueprint S heeft een gesmeed holle-rug ontwerp voor vergevingsgezindheid, terwijl de Blueprint T een traditionele spier-rug vorm heeft voor precisie en controle. Beide modellen zijn beschikbaar voor aangepaste fittingen en voorbestelling in geautoriseerde PING golfwinkels wereldwijd.

John K. Solheim, CEO & President van PING, legde uit: “Met de gesmede en vergevingsgezinde holle-rug van de ‘S’ en de traditionele spier-rugvorm van de ‘T’, richten we ons op een breder scala aan golfers die de voorkeur geven aan gesmede ijzers van tourstijl. De Blueprint-naam is een signaal naar ervaren golfers die controle, precisie en gevoel zoeken van hun ijzers. Geen enkel detail is over het hoofd gezien bij de ontwikkeling van de nieuwe ijzers. Beide modellen zijn ontworpen en vervaardigd volgens exacte normen en leveren de verwachte prestaties in een PING-ijzer.”

De Blueprint S biedt prestaties die de score verlagen in een gesmeed holle-rug ontwerp, terwijl de Blueprint T is ontworpen voor golfers die vertrouwen op aanpasbaarheid en de look van een spier-rug.

Een opmerkelijke innovatie is de gepatenteerde constructietechnologie genaamd “Precision Pocket Forging” in de Blueprint S, waardoor een zak in de holte van de 3, 4 en 5 ijzers kan worden gesmeed, wat 10 gram gewicht bespaart. Dit gewicht wordt herverdeeld om de traagheidsmomenten te verhogen en de zwaartekracht optimaal te positioneren voor meer afstand en trajectcontrole.

De Blueprint T, een eenstuk 8620 koolstofstaalsmeedwerk, legt de nadruk op trajectcontrole en uitstekend gevoel. Zijn spier-rug ontwerp concentreert massa door de impactzone voor een aangenaam geluid en gevoel met de aanpasbaarheid om elke slag aan te gaan.

Beide modellen bieden standaard lofts die overeenkomen met andere PING precisie-ijzers, waardoor golfers sets kunnen samenstellen die passen bij hun voorkeuren. De Blueprint T is iets korter dan de Blueprint S om een lagere balvlucht te bevorderen.

De ijzers zijn verkrijgbaar in verschillende loft-opties en met diverse shafts en grips, waardoor golfers hun voorkeursconfiguratie kunnen kiezen. De prijs per club varieert afhankelijk van de gekozen as en begint bij €245 voor stalen as en €255 voor graphite.