Equipment nieuws

PING G430 MAX 10K zet nieuwe standaarden voor MOI en vergevingsgezindheid

PHOENIX (9 januari 2024) – Opgericht door Karsten Solheim bijna 65 jaar geleden met het concept van het ontwerpen van meer vergevingsgezinde, gemakkelijker te raken golfclubs, gaat PING door met die voortdurende zoektocht met de introductie van de G430 MAX 10K driver, de hoogste MOI, meest vergevingsgezinde en meest rechte driver tot nu toe.

De G430 MAX 10K driver is beschikbaar voor aangepaste fittingen en voorbestelling in geautoriseerde PING golfwinkels over de hele wereld vanaf vandaag.

“Onze nieuwe G430 MAX 10K voegt zich bij de G430 driverfamilie en verdient de onderscheiding van de meest vergevingsgezinde driver die we ooit hebben ontwikkeld,” zei John K. Solheim, CEO & President van PING. “De ’10K’ in de naam verwijst naar zijn recordbrekende gecombineerde MOI dat 10.000 g-cm² overschrijdt. Het is een geweldige toevoeging aan onze G430 driverlijn, waardoor golfers een andere optie voor aangepaste fitting hebben, geladen met innovaties. Het heeft veel van de bewezen prestaties van de G430 MAX driver, maar verschilt op verschillende manieren vanuit een ontwerpperspectief, waaronder een vast gewicht achteraan, een groter kopprofiel en een Carbonfly Wrap kroon – elk draagt bij aan het nieuwe niveau van vergevingsgezindheid.”

“Het is erg leuk om mensen met de G430 MAX 10K te zien slaan. Iedereen merkt op hoe recht het is, wat uiteindelijk leidt tot meer afstand voor de golfer,” zei Solheim. “Het past bij een breed scala aan golfers, van spelers die sterk vertrouwen op vergevingsgezindheid voor meer afstand en nauwkeurigheid vanaf de tee tot aan tourprofessionals, die lagere spin en verhoogde balsnelheid zien als gevolg van agressiever swingen, wetende dat de vergevingsgezindheid hen zal helpen meer fairways te vinden. We zijn enthousiast om de MAX 10K aan ons assortiment drivers toe te voegen. We moedigen golfers aan om een PING driver aangepaste fitting te ervaren en hun resultaten op een lanceringmonitor te vergelijken om de G430 driver te vinden die het beste bij hun spel past. Of het nu de nieuwe MAX 10K, de MAX, de LST of SFT is, we zijn ervan overtuigd dat er een PING G430 driver is voor elke golfer.”

Gecombineerde MOI overschrijdt 10.000 g-cm²

Het vaste wolfraam achtergewicht in de multi-materiaal 460cc kop draagt bij aan de recordbrekende MOI doordat het massa naar beneden en naar achteren stuurt om vergevingsgezindheid te vergroten en de positie van het zwaartepunt te optimaliseren, waardoor spin wordt verminderd en balsnelheid behouden blijft over het clubblad voor extra afstand. Het zwaardere achtergewicht (28g) wordt deels bereikt door een gewichtsbesparing van 5g van de Carbonfly Wrap kroon (13g geïnstalleerd) om een krachtige combinatie van nauwkeurigheid en afstand te creëren die voldoet aan de prestatiebehoeften van alle golfers.

Het grootste kopprofiel van PING tot nu toe maximaliseert de USGA-toegestane hiel-tot-teen en voor-achter afmetingen om het perimetergewicht uit te breiden, wat bijdraagt aan de vergevingsgezindheid terwijl het binnen het 460cc volumelimiet blijft. De grotere, vertrouwenwekkende kop helpt de golfer te richten op het doel en produceert een minder gedempt en iets luider geluid dan de G430 MAX om golfers het gevoel te geven van nog krachtigere, bevredigende afslagen vanaf de tee.

Dunner, vergevingsgezind ontwerp van het clubblad

PING-ingenieurs hebben de clubbladtechnologie van de G430 driverfamilie verder ontwikkeld door het gesmede T9S+ titanium clubblad van de G430 MAX 10K te verfijnen. De ondiepe clubbladhoogte en variabele clubbladdikte (VFT) zijn geoptimaliseerd voor meer buigzaamheid om snellere balsnelheden te garanderen. Spinsistentie, een innovatie in variabele clubbladkromming, levert consistente spin over het hele clubblad, wat helpt om balsnelheid te behouden bij mis-hits voor meer afstand en nauwkeurigheid.

G430 MAX 10K HL (High Launch)

Het lichtere totale gewicht van de G430 MAX 10K HL driver biedt alle technologie en prestaties van de standaardversie, inclusief de recordbrekende MOI, voor golfers met een lagere swingsnelheid die niet voldoende clubhoofdsnelheid en balsnelheid genereren van traditioneel gewogen clubs. Op maat ontworpen en gebouwd op 46” met een lichter achtergewicht (19g), ultralichte assen (PING Alta Quick 35/45) en grip (Lamkin UTx Lite, 41g), resulteert dit in een lager totaalgewicht van het systeem, zodat golfers sneller kunnen zwaaien en meer balsnelheid kunnen genereren voor hoger-lancerende, langer-dragende en rechtere afslagen vanaf de tee. Beschikbaar in lofts van 9.0°, 10.5° en 12.0°.

Specificaties van de G430 MAX 10K Driver

Kopvolume: 460cc

Kopgewicht: 206g

Lofts: 9.0°, 10.5°, 12.0° (aanpasbaar +- 1.5°)

Swingweight: D3

Standaardlengte: 45 3/4

RRP: G430 MAX 10K = €725