Philip Bootsma begint de 2e fase van de Q-school goed de rest redelijk tot slecht

De meeste Nederlanders zijn toch redelijk de eerste ronde van de second stage van de Q-school voor de Europese Tour begonnen in Spanje. Philip Bootsma kwam met een ronde par binnen op de op de golfbaan van Alenda Golf en deelt daarmee de 28e p plaats waar Mike Toorop 49e (foto) staat met een ronde van +2. Met 66 slagen namen daar de Fransman Frederic Lacroix en de Schot Bradley Neil de leiding.

Lars Keunen opende op de golfbaan van de Desert Springs Golf Club met een ronde van 74 slagen en staat daarmee op de 68e plaats. De Zuid-Afrikaan JC Richie nam daar de leiding met een ronde van 63 slagen (-9).

Op de golfbaan van de Las Colinas Golf & Country Club kwam Maarten Lafeber met een ronde van 73 slagen het clubhuis binnen. Hij deelt daarmee de 57e plaats waar de Noord-Ier Conor O’Rourke leidt met 7-onder par!

Max Albertus had een dramatische start op de golfbaan van Club de Golf Bonmont in Tarragona. Hij ging in 80 slagen rond en met +8 zal hij ergens onderaan het klassement komen te staan. De 27-jarige Robbie van West ging op dezelfde golfbaan in +1  rond en deelt daarmee de 42e plaats.