Ogilvy, Fowler en Rose aan kop in Memorial Tournament

04-06-2010-fowler

04-06-2010-fowlerGeoff Ogilvy, Rickie Fowler (foto) en Justin Rose hebben de leiding genomen in het Memorial Tournament. Tiger Woods begon de wedstrijd met een ronde van par en deelt daarmee de 49e plaats.

Ogilvy, Fowler en Rose openden op de golfbaan van Muirfield Village Golf Course in Dublin Ohio met een ronde van 65 slagen en (-7) namen daarmee 2 slagen voorsprong op Michael Letzig, Andres Romero, Phil Mickelson, Rory Sabbatini en Jason Day en 7 slagen op Woods.

Woods is de titelverdediger en de vraag is of hij na vrijdag de cut wel gaat halen? Op geen van de par 5 holes wist hij te scoren, niet een birdie wist hij te maken. Wel maakte hij in zijn ronde 2 birdies, maar de 2 bogeys in zijn ronde zorgden voor de ronde par. Voor Woods is het de eerste keer sinds 2004 dat hij zijn ronde niet onder par weet te eindigen in dit toernooi. Hij won de wedstrijd vier keer.

Het toernooi werd ook even stilgelegd vanwege dreigend onweer. De spelers moesten richting clubhuis om daar te wachten voordat zij weer konden spelen.