PGA Tour

PGA Tour: Wyndham Clark pakt nu de leiding in het Wells Fargo Championship

Wyndham Clark

Met 63 slagen wist Wyndham Clark een voorsprong te nemen van twee slagen op Xander Schauffele na de derde ronde van zaterdag in het PGA Wells Fargo Championship.

De 29-jarige Amerikaan (foto) die op jacht is naar zijn eerste PGA-titel, had acht birdies en een bogey vrije ronde en kwam op 16-onder na 54 holes op de golfbaan van Quail Hollow in Charlotte, North Carolina.

Schauffele, de regerend olympisch kampioen, ging in vier onder rond in zijn laatste vijf holes om zo met 64 slagen zijn ronde te eindigen en tweede te worden met 14-onder.

De Australiër Adam Scott, de Masters winnaar in 2013 en voormalig nummer 1 van de wereld, maakte een 67 en deelt de derde plaats met 11-onder samen met de Engelsman Tyrrell Hatton, die in 68 slagen rond ging.

Clark nu nog de nummer 80 van de wereld is op zoek naar zijn eerste PGA titel en wist in zijn laatste vijf starts drie keer in de top zes te eindigen. In het Bermuda Championship in 2020 was hij dicht bij een overwinning, maar verloor hij in een play-off van Brian Gay.

Clark wist op de derde dag 17 greens in regulation te slaan en alleen op de 18e ging het mis.

Schauffele kan zijn achtste PGA titel in zijn carrière pakken en zijn eerste van dit jaar, hij heeft dit seizoen al zeven top-10-finishes behaald.

Hatton, de nummer 18 van de wereld, zesvoudig winnaar van de European Tour, veroverde zijn enige PGA-titel tijdens het Arnold Palmer Invitational in 2020.

De nummer 41 van de wereld, Scott, hoopt op zijn 15e PGA overwinning en zijn eerste sinds 2020 in Riviera.

PGA Tour: Tyrrell Hatton een van de leiders na 36 holes in Wells Fargo Championship