PGA Tour

PGA Tour: Si Woo Kim wint het Sony Open in Hawai

Si Woo Kim

Si Woo Kim heeft zijn vierde PGA Tour overwinning behaald op Hawaï in het Sony Open en de eerste sinds januari 2021. Met birdies op zijn laatste twee holes versloeg de Zuid-Koreaan de Amerikaan Hayden Buckley met één slag.

Kim wist totaal acht birdies te maken in zijn laatste ronde en waaronder vijf in zijn eerste negen. Hij sloot het toernooi af met 64 slagen en eindigde daardoor op 18-onder par.

De Zuid-Koreaan miste de green met zijn afslag op de par-drie 17e, maar slaagde er in om vanaf ruim 8 meter met een chip zijn bal in de hole te krijgen voor een birdie!

Dat schot bracht Kim op gelijke hoogte met Buckley op 17-onder en de birdie op de par-vijf 18e maakte het verschil. Buckley was daar niet in staat om een birdie te maken en een play-off af te dwingen.

De overwinning was Kim’s vierde op de PGA Tour en zijn eerste sinds januari 2021, toen hij Patrick Cantlay met één slag versloeg en The American Express won.

Chris Kirk eindigde als derde met 15-onder, terwijl Andrew Putnam en David Lipsky zich bij Ben Taylor voegden op een gedeelde vierde plaats met 14 onder. De Engelsman Taylor werd daarmee de beste Europeaan.

Het toernooi kende een goede start van de Amerikaan Jordan Spieth met 64 slagen die daarmee de gedeelde leiding nam. Maar de 29-jarige miste de cut vanwege zijn tweede ronde van 75 slagen die hem op 1-onder liet eindigen en dat was een slag teveel!