Het eerste golfnieuws

PGA Tour: Rory Mcllroy heeft een teleurstellende start waar Jon Rahm leidt

Ja hij is niet voor niets de nummer 1 van de wereld en laat dan ook in het Arnold Palmer Invitational veel spelers achter zich. De Spanjaard Jon Rahm staat bovenaan het klassement met zeven onder na de eerste ronde van het toernooi in Orlando Florida.

Rahm heeft een voorsprong van twee slagen op Kurt Kitayama, Chris Kirk en Cameron Young die op vijf onder staan.

Rory Mcllroy had een teleurstellende start in het toernooi met twee over par. Hij heeft daarmee negen slagen achterstand had op de leider Rahm. McIlroy ging onder andere de mist in op de zesde hole een par 5 waar hij zijn eerste niet aan de overkant van het meer kreeg en zijn derde slag wel maar dat werd uiteindelijk een dubbel bogey. Ook onder andere Tommy Fleetwood begon het toernooi met +2.

Rahm was extra blij met zijn wedge game dat hem veel birdies opleverde. De 28-jarige had een uitstekende finish met eagle, birdie en birdie.

De golfbaan van de Arnold Palmer’s Bay Hill Club & Lodge heeft harde fairways en de rough is erg zwaar. Als je naast de fairway komt is het uithakken van de bal vaak de enige oplossing en dan maar hopen dat je slag erna dicht genoeg bij de hole komt.