PGA Tour – Rory McIlroy twee slagen los in Honda Clasic

02-03-2014-mcilroy
02-03-2014-mcilroyRory McIlroy is met een ronde van 69 slagen op zaterdag op 12-onder par geëindigd. De Noord-Ier heeft daardoor nog 2 slagen voorsprong op de Amerikaan Russell Henley die in 68 slagen rond ging. De score van McIlroy (foto) had beduidend lager kunnen zijn als wat meer putts waren gevallen maar daar hadden meer spelers last van.
 
De Schot Russell Knox wist ook in 68 slagen rond te gaan en kwam daardoor op de derde plaats in het klassement. De Venezolaan Jhonattan Vegas kwam met 66 slagen in het clubhuis en steeg daarodor naar de vierde plaats en staat op 8-onder par. 
 
Luke Donald (68 slagen) staat samen met Keegan Bradley, Ryan Palmer en Stuart Appleby op 7-onder par.
 
De nummer 1 van de wereld, Tiger Woods, had eindelijk weer eens een ronde waar iedereen aardig va onder de indruk was. Met 65 slagen klom hij naar de gedeelde 17e plaats en voor het toernooi staat hij nu op 5-onder par.
 
Brendon de Jonge, die zaterdag als tweede in het klassement zijn ronde samen met McIlroy begon, zakte ver terug in het klassement na 76 slagen op zaterdag en staat nu gedeeld 24e.
 
Dat McIlroy het toernooi gaat winnen is dus nog niet helemaal zeker. De spelers onder hem in het klassement kunnen hem dus nog passeren maar dat wordt zondag duidelijk.