PGA Tour – Michelle Wie begint met ronde van 8-boven, Luke Donald 7-onder

12-01-2007-wie.jpgMichelle Wie heeft het publiek niet kunnen bekoren na een ronde van 78 slagen, 8-over par, na  de eerste dag van het Sony Open. De enige vrouw in het deelnemersveld maakte teveel fouten om een redelijke score neer te zetten. Na 9 holes spelen stond zij al op +8. In haar vierde Sony Open kwam Wie tot twee keer toe in het water terecht, ze lag regelmatig in de bunker, raakte wat palmbomen en de fairway zag ze pas na 15 holes spelen.

"Ik weet dat je na een slechte ronde ook een goede ronde kan spelen, we zullen zien hoe het mij morgen vergaat", aldus Wie. Zij staat op de een na laatste plaats in het klassement. Een van de bewoners van een villa naast de golfbaan had een bord in zijn tuin geplaatst met daarop "Wie??? Why!!!". Dat gevoel werd nu door veel anderen gedeeld.

Luke Donald is de leider na de eerste dag van het toernooi. Hij wist in 63 slagen rond te gaan (-7) en nam 1 slag voorsprong op K.J Choi en twee slagen op Will MacKenzie en Jim Furyk.

Donald staat nu op de 10e plaats in de wereld ranking. Zijn spel laat zien dat hij bij de beste spelers van de wereld behoort. In 2006 wist Donald helaas maar 1 toernooi op de PGA Tour te winnen en wel het Honda Classic. "Ik voel dat ik ieder jaar beter ga spelen, gek genoeg zie je dat niet aan mijn resultaten. Natuurlijk hoop ik op het winnen van een major en misschien komt er een tijd dat ik iedere week wel een toernooi kan winnen", aldus Donald.

(foto onder de ingetapete pols van Michelle wie)

12-01-2006-wieingetapeted.jpg